BT va urgenta distribuirea granturilor către antreprenori

Banca Transilvania a informat că este pregătită să distribuie granturi din fonduri europene destinate susţinerii antreprenorilor prin derularea rapidă a programului.

Acesta se va ralia iniţiativei guvernamentale de derulare simplă, online, a acestui program prin aplicarea celor mai bune practici ale BT din cadrul altor programe guvernamentale, dar şi prin mobilizarea resurselor necesare. BT va transfera antreprenorilor banii de la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) în maximum șapte zile.

Pentru microîntreprinderi, firmele mici şi mijlocii, BT a pregătit facilităţi pentru ca majoritatea etapelor să se deruleze online, fără deplasarea obligatorie la bancă. Programul iniţiat de MEEMA este destinat susţinerii firmelor şi economiei.

Antreprenorii cu afaceri afectate de contextul generat de pandemie pot beneficia de finanţări între 2.000 şi 200.000 de euro prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020. Programul are trei scheme de finanţare: microgranturi, granturi pentru capital de lucru pentru IMM, granturi pentru investiţii pentru IMM.

Fondurile ar urma să ajungă la 100.000 de afaceri. Microgranturile sunt de 2.000 de euro și se acordă o singură dată, sub formă de sumă forfetară, granturile destinate capitalului de lucru, de 2.000-150.000 euro, iar granturile pentru investiții se acordă pe proiect și beneficiar și au o valoare de 50.000-200.000 de euro.

Exit mobile version