Protocol pentru drumul expres Arad – Oradea

În curând, între Oradea și Arad se va putea circula pe patru benzi de circulație, pe o distanță de 100 km.

Președintele Consiliului Județean Bihor – Ilie Bolojan s-a întâlnit cu Iustin Cionca – președintele Consiliului Județean Arad, joi, 8 octombrie 2020, pentru a pune pe tapet realizarea drumului expres Arad-Oradea. La întâlnire au mai participat Florin Birta, primarul Oradiei, respectiv, Călin Bibarț, primarul municipiului Arad,

Zilele următoare vom semna un protocol între cele două Consilii Județene și cele două Primării pentru a aloca fondurile necesare actualizării studiului de fezabilitate. Acest drum care va lega municipiile Oradea și Arad reprezintă prioritatea în colaborarea Arad-Bihor, județe conduse de PNL în următorii patru ani! Drumul expres Arad-Oradea va degreva traficul de pe DN79, va constitui o centură pentru localitățile de pe traseu, între care orașul Chișineu-Criș, și va aduce o dezvoltare economică în comunitățile pe care le traversează, prin crearea unei noi linii de comunicație”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Drumul leagă cele două coridoare europene: autostrada Transilvania și coridorul 4, dar este și o legătură strategică pe culoarul Nord-Sud în sud-estul Europei.

Exit mobile version