Sondaj CURS: 71% dintre români dețin carduri bancare, iar unul din cinci spune că nu face plăți pe internet pentru că nu știe cum

71% din populatia Romaniei cu varsta de peste 18 ani detine card bancar, dupa 25 de ani de la emiterea acestora. Datele sunt arătate în cadrul unui sondaj de opinie la nivel national realizat de CURS in perioada 12-28 septembrie, care mai arată că unul din cinci posesori de card declara ca nu face plati pe internet pentru ca nu stie cum.

Rezultatele au fost prezentate de Andrei Tiut, politolog la Centrul de Sociologie Urbană și Regională, in cadrul conferintei online organizata de ARMO cu ocazia zilei nationale a comertului electronic.

Dintre cei care au declarat ca detin card bancar, marea majoritate (63%) a spus ca detine unul singur, 25% doua carduri, in vreme ce 12% a declarat ca detine cel putin trei carduri. În același timp, 16% dintre posesori declara ca nu il utilizeaza niciodata pentru plati la POS.

Principalele obstacole care impiedica oamenii sa faca plati pe internet sunt neincrederea in plata online (33%) si dorinta da vedea produsul inainte de a plati (31%). Totodată, 21% ar face plati pe internet, dar pur si simplu nu stiu cum si nu s-a gasit nimeni sa le explice.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.067 respondenti.

Exit mobile version