UBC 0, construcție etapizată?

Categorii: Județe, Real Estate

Proiectată să devină cea mai înaltă clădire cu spații office din România, UBC 0, aflată în construcție în complexul Iulius Town Timișoara, ar putea avea 9 etaje mai puțin. Conform proiectului inițial, clădirea trebuia să aibă 26 de etaje. Primăria Timișoara a emis însă de curând o nouă autorizație de construcție, conform acesteia UBC 0 va rămâne cu doar 15 etaje.

Schițele din primul proiect prevedeau o clădire de 26 de etaje, 2S + D + P + 26E + Er. cu înălțimea de 155 de metri, care urma să fie finalizată în cursul anului 2021. acolo urmau să lucreze peste o mie de oameni. Pentru realizarea clădirii au fost forați 280 de piloți.

În urmă cu câteva zile, municipalitatea a emis o nouă autorizație de construcție, denumită „Etapa 01 – Modificare regim de înălțime la 2S + D + P + 15E + 2Eth” pentru o clădire mai mică decât cea inițial gândită.

„Companile Iulius și Atterbury Europe implementează o abordare de dezvoltare în două etape a clădirii de birouri United Business Center 0. Scopul acestei abordări este acela de a livra mai repede în piaţă prima etapă (2 niveluri subterane + demisol + parter + 15 etaje + 2 niveluri tehnice) și de a răspunde cererii existente. În prezent, gradul de ocupare al primei etape este de 90%”, au anunțat, în presa locală, cei de la Iulius.

Exit mobile version