Păstrăvăria Bolloga, integrată cu fermă și băcănie

Categorii: Comerț, Ultimele știri

Antreprenorii care au înființat Păstrăvăria Bolloga, din zona Huedin, au demarat un proiect destinat promovării și integrării produselor românești certificate ecologic.

Ei au dat în folosință o băcănie în Cluj-Napoca, unitate ce va comercializa produse din Transilvania, atât legume, fructe sau carne, cât și procesate. Ca “ambasador” al proiectului a fost aleasă prezentatoarea TV Gianina Corondan.

Alături de produsele din carne de păstrăv, vor fi comercializate legume și fructe, slănină de porc Mangalița, pâine artizanală, cârnați proaspeți sau afumați, zacuscă, lactate, condimente, ceaiuri și uleiuri, toate ale producătorilor locali.

Experiența acumulată în creșterea păstrăvilor a fost generalizată în acest an și pentru creșterea păsărilor de carne. Din primăvară, fondatorii păstrăvăriei de la poalele Muntelui Vlădeasa au început creșterea puilor de găină în regim natural.

Bazele păstrăvăriei au fost puse de antreprenorii Ovidiu Oltean și Vasilena Berfela, printr-un proiect european de 700.000 de euro. Aceasta cuprinde 15 bazine de incubație. Icrele sunt aduse din Danemarca, peștii fiind hrăniți cu mâncare ecologică din Austria. Pe terenul de 3.800 mp a fost amenajată și o zonă de relaxare.

Exit mobile version