Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitarii clujeni au modernizat Campusul Danubius

Universitatea Babeș-Bolyai va inaugura noua Stațiune Științifică UBB – Danubius din Coronini, județul Caraș-Severin, aceasta fiind realizată prin transformarea Campusului Universitar Coronini, în urma preluării prin absorbție a Universității Eftimie Murgu din Reșița.

Stațiunea UBB – Danubius a fost dotată cu două laboratoare științifice, fiecare coordonat de una dintre facultățile UBB, dar în care sunt și pot fi implicați specialiștii din oricare dintre cele 22 de facultăți ale UBB: laboratorul de biogeografie și conservare a biodiversității (coordonat de Facultatea de Biologie și Geologie), laboratorul pentru investigarea factorilor de mediu (coordonat de Facultatea de Știința și Ingineria Mediului).

Pe lângă componenta științifică de cercetare, stațiunea oferă facilități de cazare, de servire a mesei și spații pentru organizarea a activităților cu caracter academic, fiind destinată atât practicii de specialitate a studenților de la programele de studii din cadrul universității cât și organizării de workshopuri, simpozioane, conferințe sau congrese științifice și școli de vară.

„Așa cum am spus la data acceptării propunerii universității din Reșița de a fuziona prin absorbție cu UBB, unul din motivele principale a fost și angajarea activă a UBB în proiecte de tip Danubius.

Am dorit acest lucru, l-am realizat; acum aștept ca specialiștii și studenții UBB din Cluj-Napoca și din Reșița să utilizeze și să dezvolte această componentă științifică, atât în sine, cât și cu impact asupra educației și relației inovative cu comunitatea și mediul socio-economic”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.

Acesta a precizat că și alte laboratoare științifice, relaționate cu Dunărea și Parcul Natural Porțile de Fier și alte parcuri naturale din județ sunt în fază de pregătire.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Luni se deschide parcarea supraetajată de pe strada Brașovului cu 395 de locuri

Articolul următor

Exportatorii de top ai Maramureșului: Aramis, Eaton, Universal Alloy

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share