Firmele cu săli de sport din Timișoara dau în judecată Prefectura Timiș și CJSU pentru că le-au închis activitatea

Categorii: Antreprenori, Județe

Reprezentanții a șapte săli de sport din Timișoara au contestat în instanță decizia luată de autoritățile județene de a le închide activitatea, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Situația nu este una nouă, inițial patronii firmelor de specialitate s-au întâlnit cu prefectul Liliana Oneț, primind promisiuni de rezolvare a situației, ceea ce nu s-a întâmplat.

Un număr de șapte firme care operează săli de sport în Timișoara au atacat în contencios administrativ decizia luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, referitoare la închiderea activității acestora, ca urmare a înăspririi condițiilor de protecție împotriva coronavirusului. Reprezentanții celor șapte firme invocă faptul că în hotărârea de guvern prin care se instituie restricțiile din starea de alertă nu este  prevăzută închiderea sălilor de sport sau fitness și nu există nicio prevedere care să abiliteze comitetele județene pentru situații de urgență să adopte măsuri restrictive suplimentare. Ceea ce ar înseamna că hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș ar fi fost adoptată cu depășirea competențelor legale.

Plângerea vizează, în calitate de pârât, Comitetul Judetean Pentru Situații De Urgență Timiș și Instituția Prefectului Județului Timiș.

Reprezentanții acestui sector își anunțau acum o săptămână intenția de a contesta decizia de închidere a activității . Mai mult, aceștia au cerut demisia prefectului Liliana Oneț, pe care o acuzau că tratează cu superficialitate activitatea acestui domeniu al sălilor de sport și că obstrucționează activitatea acestora.

”În cadrul dialogului inițiat de operatorii fitness din Timiș considerăm că prefectul tratează cu superficialitate domeniul activităților sportive locale, ne obstrucționează nejustificat activitatea și reacționează tardiv la problemele sesizate de noi. Din cauza comunicării deficitare a prefectului de Timiș, din cauza neglijenței și ignorării segmentului fitness care susține sănătatea publică, MÂINE NU VOM RELUA ACTIVITATEA dar ne vom căuta dreptatea în justiție. Județul Timiș este singurul județ din țară în care sălile au fost închise abuziv”, anunțau acum o săptămână cei de la firmele care dețin săli de fitness.

Exit mobile version