Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Diferit și-a terminat cu șase luni mai repede lotul din Drumul Bistriței

Societatea de construcții Diferit a finalizat cu șase luni înainte de termen lotul 1 din Drumul Bistriței, proiectul fiind cifrat la 6,6 milioane de euro.  

„Ne bucurăm că am reușit să încheiem lucrările pe acest important drum înainte de venirea sezonului rece, cu șase luni mai devreme decât era prevăzut inițial în contract. Le oferim, astfel, tuturor celor care tranzitează zona, o legătură rapidă şi facilă între județele Cluj și Sălaj.

Locuitorilor din acest areal le asigurăm un acces optim către joncțiunea cu DJ 109A și mai departe cu Drumul Național 1C, pe direcțiile Cluj-Napoca și Gherla – Dej”, a spus președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe.

Vizita în teren a avut loc în contextul finalizării și demarării procedurii de recepție a lucrărilor de modernizare și reabilitare a celor 20,8 km ai lotului 1 al Drumului Județean 109, Răscruci – Borșa – Vultureni, șosea de importanță strategică, reabilitată de CJ Cluj cu fonduri europene.

Tronsonul este parte componentă a proiectului finanțat din fonduri europene Drumul Bistriței, prin care CJ Cluj și-a propus să reabiliteze de la zero cei 32 km ai arterei care pornește din satul Răscruci, de la intersecția cu Drumul Național 1C, și continuă spre vest, până la limita cu județul Sălaj.

Modernizarea lotului 1 a constat într-o serie de lucrări complexe, în profunzimea drumului, de la fundație până la așternerea celor două straturi de covor asfaltic, respectiv binder şi strat de uzură. Valoarea lucrărilor s-a ridicat la la 27,3 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată.

Au fost executate lucrări constând în fundații adâncite de parapet, consolidări, casete în vederea lărgirii căii de rulare, înlocuirea dalelor de beton deteriorate, accese la proprietăți, introducere de tuburi și turnare de beton pentru accesele la proprietăți, asigurarea scurgerii apelor (șanțuri, șanțuri betonate, rigole carosabile, poduri, podețe), stații de transport în comun în localități.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Zalăul somează guvernul să îi redeschidă piețele

Articolul următor

Organizatorii de evenimente, librăriile și editurile primesc bani de la Guvern

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share