Se deschide lotul I din Autostrada Sebeș-Turda: lucrările la nodurile rutiere de la Sebeș și de la Alba Iulia Nord nu sunt terminate complet

Pe data de 3 decembrie va avea loc deschiderea circulației pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între Sebeș și Alba Iulia. Potrivit Ziarului Unirea, evenimentul va avea loc în prezența premierului Ludovic Orba și a ministrului Transporturilor, Lucian Bode.

Antreprenorul lotului 1, Pizzarotti, a avut o mobilizare extraordinară în ultima lună, a adus nu mai puțin de 4 asfaltatori: Europe Expres, Elis Pavaje, Florea Grup și Strabag, care au asfaltat de dimineața până seara târziu, pe întuneric, la lumina proiectoarelor, scrie sursa citată.

Pe cea mai mare parte din lotul 1 sunt montați parapeții, semnalizatoarele rutiere, sistemul ITS și au fost realizate marcajele rutiere. Lucrările ITS au fost efectuate de firma românească Elektra Invest SRL.

Curios este că circulația pe Autostrada A10, lotul 1 între Sebeș și Alba Iulia se va deschide fără ca nodurile de la capete, cel de la Sebeș și cel de la Alba Iulia Nord, să fie terminate complet. La Sebeș legătura cu DN1 și implicit cu autostrada A1 se va face prin sensurile giratorii existente, prin intermediul bretelelor mici, 5 și 6. Nodul rutier Alba Iulia Sud va fi finalizat complet și se va putea circula normal până la Alba Iulia Nord, la km 14.8, unde drumul se va îngusta la o bandă pe sens, iar intrarea/ieșirea de pe autostradă pe această zonă se va face doar virând la dreapta, precizeaă Ziarul Unirea.

Sursa foto: captură video

Exit mobile version