Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

5 strategii eficiente de marketing pentru promovarea unui start-up

Marketing Strategy Connting Digital Devices Concept

Îți dorești un număr mare de lead-uri și clienți stabili pentru start-up-ul tău?

Desigur. Orice antreprenor își dorește mai mulți cumpărători, utilizatori și sau abonați. Dar întrebarea e cum să îi obții rapid și fără costuri exorbitante. Din fericire, pentru a avea o campanie de marketing reușită, secretul nu este acela de a investi mai mult decât competitorii tăi.  În schimb, trebuie să identifici soluții ingenioase de promovare a afacerii tale. Astfel, poți avea parte de rezultate peste așteptări.

Iți prezentăm 5 modalități de promovare, fără costuri mari, care ți-ar putea aduce rezultatele dorite.

  1. Lansează un program de recomandări

Dacă dorești să atragi un număr mare de noi abonați sau clienți,  ar trebui să iei în considerare marketingul prin recomandări.  Aceasta este o strategie prin care îți vei încuraja clienții să te recomande. Desigur, le poți oferi recompense sau bonusuri.  Având în vedere ca 92% dintre oameni au încredere în recomandările venite de la persoane apropiate acestă acțiune nu ar trebui să lipsească din strategia ta de promovare.

  1. Crează un videoclip viral pe YouTube

Una dintre cele mai mari probleme cu marketingul viral este că adesea devine dificil să spui exact ce are de oferit compania. Însă, pe de altă parte, dacă creezi un videoclip pe care toată lumea îl iubește, s-ar putea ca brandul tău să fie în umbră.  Un videoclip interactiv ar putea nu numai să îți prezinte produsul ci șă devină share-uit pe Social Media.

  1. Apari într-o publicație importantă de profil

Dacă îți dorești un boost de trafic pe site, ai putea opta să apari într-o publicație importantă de profil.  Începe să contruiești relații cu publisherii și investește timp în crearea de conținut de calitate. De asemenenea, încearcă să eviți să fii prea agresiv în prezentarea produsului sau serviciului tău.

  1. Devino cel mai mare fan al produsului tău

Dacă ai creat o companie care are la bază contribuția utilizatorilor, probabil, la început , vei remarca faptul că nu reușești să obții o rată de engagement strălucită.  Și este dificil să găsești o soluție pentru această provocare. Un număr mic de utilizatori se traduce printr-un interes redus al altor utilizatori să se alăture comunității tale.

De exemplu, pentru a ieși din acest ciclu cu startup-ul său Quora, fondatorul Adam D’Angelo a devenit unul dintre cei mai mari utilizatori ai platformei create de el. El a răspuns la o mulțime de întrebări ale utilizatorilor în primele zile stabilind astfel poziționarea brandului în materie de conținut și public țintă. Dacă te confrunți cu aceeași problemă, încearcă să faci același lucru.  Devino cel mai mare consumator al serviciului sau produsului tău.

  1. Organizează un concurs

Dacă îți dorești o creștere substanțială a numărului de lead-uri,  ia în considerare organizarea unui concurs.

Deși considerăm deseori că concursurile sunt o modalitate artificială de a atrage noi utilizatori, aceasta este o strategie utilizată de unele dintre cele mai de succes companii din ultimul deceniu. YouTube a devenit cel mai mare site conținut video din lume oferind zilnic un iPod Nano gratuit utilizatorilor care au încărcat videoclipuri și au invitat alți prieteni să le încarce.

În zilele noastre, concursurile sunt mult mai ușor de organizat cu instrumentele  de Social Media disponibile care nu existau în momentul lansării platformei YouTube. De exemplu, Facebook este unul dintre cele mai potrivite platforme pentru astfel de acțiuni de marketing.

În concluzie, dacă dorești să îți faci cunoscută afacerea optează pentru marketingul interactiv. În loc să cheltui o avere pe metode de marketing tradiționale poți începe prin a identifica soluții neobișnuite de promovare a serviciului sau produsului tău.

Tu ce strategii inedite ai folosit pentru ați promova afacerea?

Despre agenția noastră: Marketomize

Suntem o agenție de marketing digital specializată pe email marketing și social media prin utilizarea soft-urilor de automatizări de marketing.  Scopul nostru constă în eficientizarea activităților de marketing și obținerea de profit pentru clienții noștri. Dacă ai un start-up sau o companie mijlocie, te invităm să ne scrii un email pe adresa hello@marketomize.ro și vom identifica împreună soluția potrivită pentru tine.

Marketing Strategy Connting Digital Devices Concept
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Stratulat Albulescu, asistență juridică fondului GapMinder Venture Partners pentru investiția suplimentară în Deepstash

Articolul următor
Forul județean a finalizat procedura de desemnare a câștigătorului contractului de achiziție publică de servicii financiare în legătură cu emiterea și vânzarea pe piața primară, de obligațiuni de 75,7 milioane €, prin plasament privat.

Cele mai mari bănci din România au strâns bani pentru Finanțe

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share