Lege promulgată: Primăriile vor putea încheia contracte cu crescătorii de animale pentru atribuirea de terenuri

Sursa foto: pixabay.com

Președintele Klaus Iohannis a semnat un decret privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 16 alin. (2) din Legea zootehniei, care prevede atribuirea terenurilor cu destinație agricolă către crescătorii de animale.

Articolul modificat prevede că unităţile administrativ-teritoriale, respectiv comunele şi oraşele, care deţin în proprietate publică/privată sau în administrare terenuri cu destinaţie agricolă, libere de contract, pot încheia contracte de concesiune/închiriere/arendare, după caz, prin atribuire directă, cu crescătorii de animale. Legea trebuie publicată în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

Modificarea legislativă păstrează obligația autorităților locale de a atribui suprafețele cu destinație agricolă, iar crescătorii de animale eligibili sunt descriși ca fiind „persoane fizice sau juridice, care nu dispun de terenuri cu destinație agricolă concesionate/arendate/închiriate, din următoarele specii: taurine, bubaline, ovine, caprine, suine, precum și cu crescătorii de păsări”.

Legea promulgată a fost aprobată pe 9 septembrie în Parlament.

Exit mobile version