Dezvoltarea infrastructurii de apă în județele Sibiu și Brașov: 175 de milioane de euro fonduri europene pentru următorii 3 ani

Operatorul regional Apă Canal Sibiu a reușit să atragă 175 de milioane de euro din fonduri europene pentru îmbunătățirea și extinderea infrastructurii de apă și apă uzată pentru 46 de localități din județele Sibiu și Brașov, inclusiv municipiul Sibiu.

Apă Canal Sibiu împreună cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Asociația de Apă Sibiu” au semnat miercuri, 6 ianuarie, contractul de finanțare pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județele  Sibiu și Brașov” în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Valoarea totală a investițiilor care vor fi realizate cu sprijin european este de aproximativ 175 de milioane de Euro fără TVA. Investițiile urmează să se realizeze pe parcursul următorilor 3 ani.

Principalele lucrări care se vor realiza în cadrul acestui proiect:

În județul Sibiu:

În județul Brașov:

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Sibiu, în urma realizării acestor investiții, localitățile deservite de Apă Canal Sibiu vor fi conectate la rețelele publice de apă potabilă în proporție de 98%, iar gradul de conformare la normele privind epurarea apelor uzate va fi de aproximativ 99%.

Exit mobile version