Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zona Scala din Zalău își va schimba înfățișarea

Municipalitatea din Zalău a stabilit etapele pentru transformarea zonei Scala într-un peisaj urban la un nou standard arhitectural.

Aceasta este una dintre cele mai importante lucrări de reamenajare din localitate, într-o zonă de impact, cu expunere maximă, unde se întâlnesc cele mai circulate artere: Bd. M. Viteazul și str. S. Bărnuțiu. Pentru ansamblul ce va avea în centru statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul va fi  organizat în februarie un concurs de soluții, pentru a putea alege varianta optimă.

Echipa care va câștiga acest concurs se va alege cu contractul de execuție a proiectului tehnic și a lucrărilor. Acestea care vor putea începe în luna mai, în funcție de obținerea avizelor de la Ministerul Culturii – Comisia Națională pentru Monumente de For Public. Evaluarea soluției va fi făcută de o comisie formată din arhitecți, experți și specialiști din Primăria Zalău, care va analiza soluțiile propuse de constructori.

Lucrările la cinema și blocul Scala sunt aproape de finalizare, iar prin reamenajarea spațiului din față va rezulta un ansamblu arhitectural mai bine valorificat. Proiectul va fi completat prin  reamenajarea spațiului dinspre Liceul Papiu Ilarian, din fața fostei librării, cu parc cu alei, aranjamente florale și fântână arteziană.

Platoul de marmură va fi refăcut, strada Unirii va deveni pietonală, iar zona din fața clădirii Transilvania va fi complet reamenajată, conform reprezentanților municipalității. Vechiul cinema va fi resuscitat printr-un proiect de 3 milioane de euro al Companiei Naționale de Investiții. Durata lucrărilor la cinema era de 15 luni, însă darea în funcțiune, programată inițial în 2020, s-a decalat, fiind modificat și proiectul inițial.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mega Image a intrat în două noi orașe din Transilvania

Articolul următor

La Londra a fost deschis primul restaurant al francizei sibiene Dabo Doner: „Vrem să ajungem la 40 de locații în 3 ani”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share