Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Secretele „Rețetei Bolojan în administrație”

Poziționarea geografică, patrimoniul, controlul bugetelor, investiții, majoritate în legislativele locale, oameni și strategii. Acestea sunt secretele „Rețetei Bolojan în administrație”. Ele au fost dezvăluite de Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și fost primar al Oradiei timp de trei mandate, în cadrul Conferinței „Orașe și comunități. Viziune 2030”, organizată de JumpToSmart.ro și SMARTiCITY, joi, 4 februarie 2021 la Oradea.

Președintele CJ Bihor a răspuns astfel la întrebarea adresată de Camelia Spătaru, președinta Asociației SMARTiCITY și cofondator JumpToSmart.ro: „De ce este Oradea considerat unul dintre orașele cu cea mai eficientă administrație publică din România?”.

Pe noi ne-a ajutat și geografia, pe cei din partea de vest a României. Pe de o parte, pentru că deficitul de infrastructură al țării noastre a făcut ca investițiile străine să se concentreze în principal pe o adâncime de câteva sute de kilometri, ceea ce pe cei din zona de vest, Cluj, Oradea, Arad, Timișoara, până la Alba Iulia, Sibiu, ne-a ajutat. Și primarii din estul României ar vrea să facă parcuri industriale, dar acestea presupun capacitatea de a ajunge la ele. De asemenea, patrimoniul pe care l-am moștenit. Și alte orașe ar dori să-și reabiliteze centrele istorice, dar dacă ele au fost demolate și s-au construit blocurile comuniste nu au ce reabilita. În al doilea rând am avut această oportunitate de a accesa fonduri europene și o echipă de profesioniști care a lucrat în permanență în aceste perioade de finanțare de 500 de milioane de euro”, a declarat Ilie Bolojan.

Edilul a mai precizat însă că ceea ce a făcut ca administrația orădeană să se diferențieze față de alte zone a fost controlul bugetelor.

Oradea este administrația-capitală de județ cu cele mai mici cheltuieli de personal pe cap de locuitor din România. Oradea nu depășește nici astăzi cheltuielile de personal de 13-14% din totalul veniturilor proprii, ceea ce înseamnă bugete de dezvoltare an de an de milioane de euro care se văd în investiții”, a susținut Bolojan.

Acesta a precizat că s-a reușit un ritm bun de dezvoltare respectând companiile și fiindu-le parteneri, parteneriat pe care dorește să-l extindă la nivelul județului Bihor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Schimbări la conducerea Star Transmission și Star Assembly

Articolul următor

Mașinile electrice din România se înmulțesc. Cum stăm cu stațiile de încărcare?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share