Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zalăul vrea finanțare de la UE pentru primul său parc industrial

Reședința de județ a Sălajului va depune un proiect pe fonduri europene pentru realizarea primului parc industrial din localitate, inclusiv componenta de granturi pentru investitori.

Zalăul se va înscrie pentru finanțare proiecte europene de 100 de milioane de euro după ce a reușit să atragă aceeași sumă în precedentul exercițiu de finanțare al UE, 2014-2020. Reprezentanții municipalității s-au întâlnit cu fostul ministru al fondurilor europene, Marcel Boloș, revenit la conducerea Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

“Am pregătit proiecte conforme cu cerințele noii sesiuni de finanțare încă de anul trecut, dar ca să maximizăm șansele trebuie concepute perfect. Alături de echipa de la ADRNV – veriga între administrația locală și ministerele dezvoltării și fondurilor europene – putem să le optimizăm astfel încât să fim siguri că sunt acceptate la finanțare.

Banii europeni sunt singura șansă pentru dezvoltarea Zalăului, în condițiile în care resursa de la bugetul local este mult prea mică pentru nevoile orașului. Din 2016, am reuși să creștem în fiecare an bugetul alocat dezvoltării Zalăului și am ajuns la 90 de milioane de lei pentru 2020, de 10 ori mai mult decât în 2016. Vrem să accelerăm ritmul de dezvoltare, banii europeni sunt esențiali”, conform reprezentanților municipalității.

„Prioritare sunt proiectele de mobilitate, în special legături mai rapide cu localitățile limitrofe, cu centura Zalăului –  la care se începe construirea tronsonului II, cu autostrada, pentru când va ajunge în zona orașului. Vom moderniza noi coridoare de mobilitate care vor duce la realizarea de legături între cartierele din oraș.

Avem proiecte din cele mai variate domenii pentru un oraș ”smart”, pentru eficiență energetică, de la iluminat modern la reabilitarea termică a blocurilor și școlilor. Întocmim proiecte importante pentru regenerarea urbană a cartierelor din oraș, care vor trata inclusiv problema reamenajării spațiilor pentru a obține locuri de parcare suficiente, proiecte de infrastrucrtură verde și de agrement”, a declarat viceprimarul Teodor Bălăjel.

Instituția va depune, în această sesiune de finanțare, un proiect pentru parc industrial, inclusiv componenta de granturi pentru investitori. Proiecte vor fi depuse, în sesiunea de finanțare 2021-2027, atât pe Programul Operațional Regional, cât și pe Programul Național de Reziliență și Redresare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mașinile electrice din România se înmulțesc. Cum stăm cu stațiile de încărcare?

Articolul următor

Kaufland și Lidl, în loc de ferma Amareto

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share