Brânză telemea și burduf, “made in USAMV”

Categorii: Comerț, Ultimele știri

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va trece la comercializarea în cadrul rețelei sale de magazine a două sortimente de brânzeturi produse cu ajutorul studenților: telemea de vacă și burduf. 

“Pentru a vă putea bucura papilele gustative cu produse alese, corect realizate, o întreagă echipă este implicată. În curând, produsele la care muncim de câteva luni vor ajunge în magazinele USAMV” au transmis reprezentanții instituției de învățământ clujene.

USAMV a făcut pași importanți în economia de piață: și-a deschis magazine proprii, s-a dus mai multe cartierele orașului ale orașului și are în plan extinderea vânzării în mall-uri și restaurante. Unitatea din cadrul campusului USAMV comercializează și produse ale micilor întreprinzători din zonă. Un alt magazin propriu a fost amenajat în cartierul Gheorgheni, la stațiunea din livada Palocsay.

Stațiunea de la Cojocna dispune de 667 ha de teren agricol, unde cresc 11.000 de găini. 800 de oi, 300 de porci, 270 de vaci, iar pe Calea Florești instituția are șase ateliere de producție, printre care iaurturi, panificație, carmangerie.

Instituția funcționează acum pe principiile unei companii private, cu activități integrate de producție, procesare și comercializare. Magazinele sunt în subordinea Agronomia Agro Food Innovation, societate clujeană cu răspundere limitată deținută de USAMV, care comercializează produsele Gourmeticus Academicum.

Exit mobile version