CJ Timiș își propune înființarea unui Fond Județean de Investiții pentru cofinanțarea proiectelor europene din județ

La nivelul Consiliului Județean Timiș se dorește operaționalizarea unui Fond Județean de Investiții, un mecanism care să ofere cofinanțare, dar și suport pentru entitățile locale în vederea scrierii și accesării de proiecte cu finanțare europeană.

Conform șefului CJ Timiș, Alin Nica, accesarea de fonduri europene va putea fi impulsionată la nivelul Timișului prin operaționalizarea Fondului Județean de Investiții, mecanism prin care se va oferi cofinanțare, precum și suport în scrierea, accesarea și implementarea proiectelor cu finanțare europeană. Instrumentul în discuție reprezintă o parte importantă a programului pe care noua conducere îl dorește implementat la nivelul județului.

Nica a discutat pe această temă cu primarul unei localități din Timiș, Dudeștii Vechi. Serviciile publice din Dudeștii Vechi vor cunoaște în această primăvară un salt calitativ semnificativ. Comuna va beneficia de grădiniță nouă, un centru medical cu șase specialități complet dotat, cât și o stație de apă la standarde moderne. Toate aceste proiecte derulate de primărie, deși finanțate cu fonduri naționale și europene, necesită o contribuție financiară care nu mai lasă mult loc în bugetul local pentru noi investiții. Aici poate interveni Consiliul Județean, care să-și asume cofinanțarea proiectelor europene, astfel încât să se păstreze ritmul actual de dezvoltare a comunei.

Exit mobile version