Facultatea de Chimie Industrială Timișoara se modernizează și primește două noi corpuri de clădire, în urma unei finanțări cu bani europeni

Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnica Timișoara se extinde cu două noi corpuri de clădire și va fi modernizată cu bani europeni. Investiția este realizată cu ajutorul Agenției de Dezvoltare Regională Vest, cu fonduri din Programul Operațional Regional.

Astfel, în cadrul proiectului au fost semnate aproape toate contractele de achiziții, iar lucrările de execuție sunt în curs. S-au efectuat lucrările de săpătură pentru corpul de clădire A, s-au realizat radierul general și diafragmele la subsol, s-au inițiat lucrările de anvelopare a imobilului existent și cele la parcarea din zona sud.

Lucrările sunt realizate deja în proporție de aproximativ 17%.

Sediul actual al Facultății de Chimie va fi eficientizat energetic, modernizat și extins cu noi spații funcționale. Noul Corp A, în regim parter, va crea accesul principal în facultate dinspre Bulevardul Vasile Pârvan și va asigura distribuția persoanelor spre construcția existentă și spre noul corp B, fiind realizată și legatura cu Biserica Studenților din vecinătate printr-o pasarelă supraterană. Corpul B este prevăzut în regim S+P+3E. În zonă vor fi amenajate totodată 110 locuri de parcare.

Proiectul privind „Modernizarea, extinderea și echiparea infrastructurii educaționale universitare la Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului” are ca beneficiar Universitatea Politehnica Timișoara.

Valoarea totală a investiției este de 27,34 milioane lei, din care 26,79 milioane lei finanțare nerambursabilă, asigurată prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale. Data de finalizare a proiectului este, conform contractului, 31.12.2021.

La final, peste 650 de studenți vor beneficia de infrastructura educațională modernizată, extinsă și echipată pentru asigurarea unui nivel calitativ ridicat al activităților educaționale și de cercetare științifică.

Exit mobile version