Delgaz Grid pregătește investiții de 11 milioane de lei în rețelele de alimentare cu gaze naturale din Timiș

Principalul furnizor al serviciilor de alimentare cu gaze naturale din Timișoara a anunțat că în cursul anului precedent a efectuat lucrări de înlocuire a rețelelor pe mai mulți kilometri. Pentru acest an, în Timiș se vor investi peste 11 milioane de lei pentru astfel de noi lucrări

Sistemul de distribuție a gazelor naturale din județul Timiș a fost înlocuit, anul trecut, pe o lungime de circa 2 kilometri, principalele lucrări fiind în Timișoara și Lugoj. Principalele investiții din 2020 s-au derulat la Timișoara, Lugoj și Sânnicolau Mare. În acest an, ne propunem să investim peste 11 milioane de lei în înlocuirea de conducte și branșamente de gaze naturale din municipiul Timișoara.

Totodată, s-au realizat și lucrări de protecție catodică (n.r. o tehnică utilizată pentru a controla coroziunea unei suprafețe metalice cu ajutorul unei celule electrochimice) a conductelor pe o lungime de circa 9 kilometri, în localitatea Sânnicolau Mare.

Tot anul trecut, sistemul de distribuție a gazelor naturale din județul Timiș a fost extins cu aproape 7 kilometri, iar la Ghiroda au fost instalată o nouă stație de reglare-măsurare a gazelor. Totodată, unul dintre cele 8 autolaboratoare achiziționate de companie pentru detectarea eventualelor scurgeri de gaze naturale a ajuns în dotarea echipelor care gestionează rețeaua din județul Timiș.

Investițiile în modernizarea sistemului de distribuție reprezintă o prioritate și în acest an, în județul Timiș fiind programate înlocuiri ale rețelei de gaz pe o lungime de 21 kilometri, valoarea investițiilor depășind 11 milioane de lei. Cele mai importante lucrări prevăzute a fi finalizate în 2021 sunt în municipiul Timișoara.

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de peste 23.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 82.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, in anul 2005, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de circa 2,5 miliarde de euro.

Exit mobile version