CJ Timiș lucrează la un acord cu Transgaz pentru accesul gospodăriilor din județ la gazele naturale

Consiliul Județean Timiș pregătește realizarea unei înțelegeri cu cei de la Transgaz pentru a facilita conectarea mai facilă a localităților la rețeaua de alimentare de gaze naturale. Primele vizate sunt zonele Deta și Sânnicolau Mare, zona Făget fiind următoarea pe listă, spune Alin Nica, președintele CJT.

”Din nefericire, în prezent, România se situează la coada clasamentului european, doar una din trei gospodării fiind racordate la rețeaua de distribuție a gazelor naturale. Tocmai pentru a remedia această problemă la nivelul județului Timiș, alături de echipa mea lucrez la un parteneriat între CJT și Transgaz și prin care ne propunem să stimulăm racordarea localităților la rețelele de distribuție a gazelor naturale. În realizarea acestui obiectiv rolul celor 5 Asociații de dezvoltare intercomunitară (ADI Gaz) este esențial, de aceea le vom revitaliza și, indiferent de culoarea politică, le vom sprijini să acceseze și să implementeze proiectele care vor crește confortul populației și vor spori eficiența energetică, cu păstrarea celor mai mici costuri. Astfel, vom face tot posibilul ca, în viitorul apropiat, timișenii să se bucure de confort termic la cele mai bune prețuri”, spune Alin Nica.

Deja au fost stabilite primele localități care vor fi avute în vedere, printre acestea și zona Deta, care s-a confruntat cu probleme mari în alimentarea rețelei deja existente, folosind gazul furnizat de sondele din zonă.

”Concret, pentru următoarele luni ne propunem să demarăm toate procedurile necesare obținerii conectării zonelor Deta și Sânnicolau Mare, zona Făget fiind următoarea pe listă. Timișul beneficiază și de prezența conductei BRUA, care cu siguranță poate dinamiza conectarea localităților la sistemul de transport național al gazelor naturale, creând astfel perspectiva exploatării gazelor din Marea Neagră în interesul comunităților noastre”, mai spune Nica.

Exit mobile version