Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul, pe cale să producă un medicament anti-Covid

Grupul farmaceutic indian Sun Pharma vrea să producă la unitatea sa din Cluj medicamentul FluGuard și să aducă în România Ivermectol, produse care s-au dovedit a fi eficiente în lupta contra noului coronavirus.  

Terapia a început probele tehnologice în vederea confirmării posibilităţii de a fabrica FluGuard (favipiravir) în ţară, antiviral eficient împotriva acestei boli. Imediat ce acestă posibilitate va fi confirmată, unitatea va începe producţia de favipiravir în România “pentru a asigura o aprovizionare stabilă și un acces rapid al pacienților la un tratament eficient împotriva Covid-19″.

Producătorul din Cluj aşteaptă din partea autorităţilor și acordul privind includerea ivermectinei în protocolul naţional standard pentru tratarea Covid, pentru a putea aduce lunar în ţară 200 de milioane de tablete de uz uman. Conform studiilor clinice de până acum, ivermectina poate fi administrată pacienţilor infectaţi în oricare din stadiile bolii, preferabil imediat după debutul simptomelor, pentru prevenirea formelor grave, spitalizărilor şi deceselor.

“În urma finalizării studiilor clinice, s-a ajuns la concluzia că ivermectina are o eficacitate semnificativă atât în profilaxia (pre şi postexpunere) infecției cu SARS-CoV-2, dar și în toate stadiile de evoluție a bolii). Datele științifice au mai arătat efecte benefice inclusiv la persoanele cele mai expuse riscului (vârstnici cu comorbidități, obezi, instituționalizați)”, susțin reprezentanții Terapia.

Cel mai mare producător de medicamente din România a devenit, din 2015, parte a Sun Pharma, grup care reunește 42 de situri de producție, în care se fabrică 2.000 de medicamente distribuite în 100 de țări, cu 32.000 de angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ministrul Mediului încurajează transportul alternativ

Articolul următor

ITU (ONU) organizează un simpozion despre viitorul mașinii conectate și tranziția spre conducerea automatizată

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share