Universitatea Iuliu Hațieganu a avansat în Scimago Ranking

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Iuliu Hațieganu Cluj se situează pe locul întâi între cele 31 de instituții de învățământ superior din România incluse în Scimago Institutions Ranking (SIR), mai sus cu două poziții față de 2020.

“Cercetarea, coordonată cu viziunea integratoare și de internaţionalizare, sustenabilă prin proiecte, este una dintre prioritățile activităţii noastre ca instituție de cercetare avansată. Prin proiectele de cercetare științifică pe care le derulăm, ne menţinem și creștem recunoașterea naţională și internaţională, prestigiul și competitivitatea, într-un context în care acest aspect are o importanţă globală din ce în ce mai însemnată.

Datorită eforturilor cadrelor didactice și ale cercetătorilor din cadrul universității noastre, ne situăm printre cei mai buni dintre cei buni și contribuim cu mândrie și responsabilitate la dezvoltarea cercetării științifice medicale și farmaceutice”, a spus Anca Buzoianu, rectorul UMF Cluj-Napoca.

În clasamentul global, ce include 4.126 de instituții de învățământ superior, UMF Cluj-Napoca se află pe locul 683. În 2020, la UMF Iuliu Hațieganu s-au derulat 80 de proiecte de cercetare și s-au publicat 836 de articole științifice în reviste cotate ISI. SIR este un clasament internațional al instituțiilor academice și de cercetare, clasificate în baza a trei seturi de indicatori: performanța cercetării, rezultatele inovării și impactul social.

Aici sunt înscrise doar universitățile care îndeplinesc criteriile minimale privind numărul de lucrări științifice publicate. Astfel, sunt cuprinse instituțiile de învățământ superior și de cercetare care figurează în baza de date Scopus cu cel puțin 100 de lucrări științifice publicate în ultimul an al perioadei de referință.

SIR  reprezintă o resursă importantă pentru analiza și evaluarea instituțiilor de cercetare din întreaga lume. Se evaluează rezultatele cercetării cu scopul de a oferi informații utile instituțiilor, factorilor de decizie politică și responsabililor pentru activitatea de cercetare, astfel încât aceștia să fie în măsură să îmbunătățească rezultatele activității științifice.

Exit mobile version