Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Muzeul Țării Crișurilor fuzionează cu Muzeul Orașului Oradea

Activitatea celor două muzee renumite din Oradea, Muzeul Țării Crișurilor și Muzeul Orașului Oradea va fi reorganizată. Marți, 27 aprilie, a fost încheiat un protocol de colaborare între Consiliul Județean Bihor și Primăriei Oradea în scopul reorganizării activității muzeale de interes județean și municipal în cadrul unei singure entități juridice începând cu 1 iulie 2021. Noua structură muzeală va funcționa în subordinea Consiliului Județean Bihor, cu sprijinul Primăriei, iar sediul va fi în actualul sediu al Muzeului Țării Crișurilor.

Fuziunea celor două instituții va duce la o strategie culturală unică, la reducerea cheltuielilor de funcționare (ca efect al fuzionării serviciilor suport) la creșterea fondurilor alocate dotărilor în spațiile muzeale prin economiile realizate din activitățile reorganizate. De asemenea, vor fi folosiți cei mai buni experți locali pentru amenajarea noilor spații și va fi creat un card de turism unic pentru intrarea în muzee.

Fuzionarea se va face în trei etape. Prima etapă presupune finalizarea lucrărilor de la etajul II al Muzeului Țării Crișurilor până la finalul acestui an. La etajul II vor fi deschise secțiile de Artă și Istorie Contemporană. O a doua etapă care se va derula până în primăvara anului viitor, 20 aprilie, este finalizarea lucrărilor la etajul III din Muzeul Țării Crișurilor și deschiderea secției de Etnografie. Tot până atunci va avea loc deschiderea Muzeului Francmasoneriei. A treia etapă, foarte importantă și unul dintre scopurile acestei fuziuni, este finalizarea amenajării sălilor în Palatul Princiar din Cetatea Oradea și marcarea Meridianului 0.

Consiliul Județean Bihor va asigura subvențiile necesare bunei funcționări a entității muzeale reorganizate, din fonduri proprii și din transferurile primite de la Municipiului Oradea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Plasament privat al Agroserv, intermediat de BT Capital Partners

Articolul următor

Safety Broker, asistată digital de Life Is Hard

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share