Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pensiunea Ovidiu&Paula de pe Valea Gurghiului: „Lumea a început să audă de noi, ne declarăm optimiști pentru perioada următoare”

Indiferent de anotimp, natura este cea care ne oferă oaza de liniște și relaxare de care avem atâta nevoie, în special în aceste zile în care suntem sufocați de ritmul cotidian, de stresul locului de muncă, fără să mai punem la socoteală și pandemia Covid-19 care a bulversat complet mersul firesc al lucrurilor de zi cu zi.

Un astfel de loc plin de liniște este Valea Gurghiului, un loc de poveste încărcat cu de toate, de la oameni harnici și gospodari, până la peisaje și frumuseți naturale deosebite. Parte din acest minunat tablou face parte și Pensiunea Ovidiu & Paula, situată la aproximativ 20 de kilometri de municipiul Reghin, în localitatea Brădețelu, comuna Ibănești, în imediata apropiere a Platoului Fâncel.

Povestea începută în 2013

Povestea pensiunii a început să se scrie în martie 2013. Startul în această călătorie a fost posibil în urma atragerii de fonduri europene, prin Măsura 3.1.3 – Încurajarea activităților turistice, prin care a fost finanțată construcția pensiunii.

„De opt ani, pensiunea este prezentă în peisajul mirific al Văii Gurghiului, în apropierea platoului Fâncel. Am deschis pensinea în anul 2013, investiție realizată cu fonduri europene. Perioada de început a fost una marcată de încercări, după care lucrurile au început să meargă din ce în ce mai bine, în special după ce lumea a început să afle de existența pensiunii. Inedit este faptul că nu ne-am axat foarte tare pe reclamă, promovarea s-a făcut mai mult din vorbă-n vorbă, prin clienții pe care îi aveam. Ei au fost cei care au dus mai departe vestea despre pensiune, despre serviciile și calitatea pe care le oferim celor care ne calcă pragul. Așa lumea a început să afle de existența acestui loc unde pot găsi, în primul rând, liniște. Liniștea și frumusețea peisajului sunt, cred, cele mai importante calități ale acestui loc. La toate acestea se adaugă și serviciile oferite de către noi”, consideră Maria Suceava, administratorul Pensiunii Ovidiu & Paula.

Ofertă generoasă

Cei care trec pragul pensiunii se pot bucura de un loc într-adevăr plin de liniște și frumos. Pensiunea Ovidiu & Paula dispune de nouă camere și două apartamente, reprezentând 26 de locuri de cazare, un restaurant cu o capacitate de 110 locuri și o sală de conferințe. Confortul și funcționalitatea se îmbină aici cu spiritul tradițional și specificul local, iar oaspeții se pot bucura de ciubărul cu apă sărată, de saună și jacuzzi. Turiștii au parte de plimbări în natură, inlcusiv vizitarea tradiționalelor stâne, precum și diferite mese festive pentru nunți, logodne, botezuri, aniversări și tradiționala “Cină a porcului”.

Venirea pandemiei în cursul anului 2020 a adus și o perioadă mai puțin fastă pentru pensiune, ca pentru multe alte unități de profil din România și nu numai.

„Două luni pensiunea a fost închisă după care încet, încet lucrurile au început să reintre cât de cât pe făgașul normal, dacă putem vorbi de un normal în aceste vremuri pandemice. Mai cu distanțare, mai cu regulile impuse de pandemie, lumea a început ușor să treacă pragul pensiuni, în special în perioada de weekend. Mă pot declara mulțumită cu numărul de clienți pe care îi avem la momentul de față, în condițiile actuale de pandemie. Se tot vorbește de asfaltarea drumului care duce către castel și mănăstire. Nu știu dacă acest lucru ar duce la creșterea numărului de turiști. Important este să avem liniște, care, de la natură este una din belșug, cât și în ce privește turiștii. Acesta e și scopul celor care ne trec pragul, să aibă parte de liniște, nicidecum de aglomerație și gălăgie în pensiune”, ne spune Maria Suceava.

Iarna ține mult, bine și frumos la munte, aspect deloc de neglijat, în special în vremurile de pandemie când zona Lăpușna s-a dovedit a fi un adevătar refugiu pentru cei care au dorit să evadeze din orașul sufocat de interdicții. Așa se face că mulți au ales varianta Văii Gurghiului, cu precădere zona Bafta, aflată nu departe de Pensiunea Ovidiu & Paula, extrem de solicitată în această iarnă de cei care au dorit să evadeze într-un loc mirific al Munților Gurghiului.

„Într-o zi din această iarnă chiar i-am numărat pe cei care au ales să petreacă momente de relaxare în această zonă. Coloana era, să nu exagerez, de 70 de mașini, ca să vă dați seama cam cât de mare a fost interesul pentru a ieși în natură în această iarnă”, povestește administratorul Pensiunii „Ovidiu & Paula.

Relația cu clienții

Cei care ajung în zona Fâncelului, pe lângă condițiile oferite de Pensiunea Ovidiu & Paula au la dispoziție multe alte atracții ale zonei, Castelul regal de vânătoare, Mănăstirea Sfântul Nicolae de la Lăpușna. La acestea se adaugă și Festivalul Văii Gurghiului, al cărui loc de desfășurare se află în imediata apropiere a pensiunii. Astfel, după o repriză de istorie, de aer curat sau de încărcătură spirituală, turistul se poate bucura de un moment de relaxare și odihnă oferite cu generozitate de Pensiunea Ovidiu & Paula.

„Este extrem de importantă relația pe care o ai cu clienții. Chiar și acum cu distanțarea socială, oamenii nu ezită să ne viziteze, chiar dacă numărul lor nu se poate compara cu cel din perioada de început a pensiunii. În decursul anilor ne-am bucurat de turiști veniți din întreaga țară, nu doar din județul Mureș, inclusiv din străinătate care au simțit pe viu farmecul zonei. Acum, cu această perioadă, clienții sunt, de regulă, cei din zonă, care vin să petreacă momente de relaxare. Clienții care ne trec pragul se declară foarte mulțumiți de ce le oferim. Chiar dacă nu sunt aici, la plecare mă sună și îmi mulțumesc personal pentru ospitalitate, pentru clipele petrecute la pensiunea noastră. Sunt persoane care, de când am deschis pensiunea și care ne-au trecut pragul, mereu ne sună, de Paști sau de Crăciun. Pe mulți nici nu-i mai știu pe nume, dar de fiecare dată aduc o bucurie, să vezi că nu te-au uitat și am rămas în relații de prietenie. Sunt și clienți care vin la sfârșit de săptămână anume să guste din tradiționalul păstrăv. Se știe că în apropiere se află o binecunoscută păstrăvărie de unde ne aprovizionăm, fapt pentru care în oferta noastră culinară la loc de cinste este păstrăvul”, spune Maria Suceava.

„Am mari speranțe că într-un final lucrurile își vor da drumul și vom reintra în normal. Lumea a început să audă de noi, de oferta noastră, fapt pentru care nu ne putem declara decât optimiști pentru perioada următoare”, crede plină de optimism administratorul Maria Suceava.

Alin ZAHARIE

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Wizz va zbura în Sicilia de la Cluj

Articolul următor

Prof. dr. Tiberiu Bățagă, președintele SOROT: Donarea de țesuturi osoase și chirurgia robotică printre temele Congresului SOROT 2021

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share