Bistrița are proiecte europene de 160 de milioane de euro

Consiliul Județean (CJ) Bistrița-Năsăud implementează prin Programul Operațional Regional 2014-2020 proiecte a căror valoare totală depășește 800 de milioane de lei.

Experții Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest au participat, alături de directorul general, Marcel Ioan Boloș, la o întâlnire de lucru găzduită de CJ Bistrița-Năsăud. Întâlnirea cu reprezentanții județului a fost dedicată pregătirii portofoliului de proiecte pentru perioada de programare 2021-2027.

ADRNV a întreprins un turneu în județele care fac parte din regiune. Baia Mare implementează 33 de proiecte prin POR 2014-2020, de 102 milioane euro. Un alt oraș vizitat a fost Năsăud, pentru a completa portofoliul de proiecte pentru 2021-2027. Acesta derulează prin POR 2014-2020 proiecte de 12 milioane euro. În Bistrița-Năsăud a fost vizitat și orașul Beclean, unde s-a modernizat o grădiniță pe bani europeni.

În Oradea, trimișii ADRNV au o întâlnire cu președintele Consiliul Județean Bihor, Ilie Bolojan. În Dej (județul Cluj), conducerea ADRNV a avut o întrevedere cu reprezentanții municipalității. Suita de vizite la autoritățile în teritoriu din județele arondate este în scopul de a  pregăti de absorbția cât mai mare a banilor europeni.

Reabilitatea blocurilor de locuințe și a iluminatul public, dar și modernizarea infrastructurii rutiere sunt direcțiile de dezvoltare pe care va merge orașul sălăjean Jibou. Prin POR 2014-2020 sunt implementate aici proiecte de 13,5 milioane de euro.

Suita de vizite la autoritățile în teritoriu din județele arondate este în scopul de a pregăti absorbția cât mai mare a banilor europeni.

Exit mobile version