„Make IT in Oradea” a selectat 8 startup-uri pentru programul Bright Labs Incubator

Sâmbătă, 15 mai, asociația „Make IT in Oradea” a organizat evenimentul Demo Day, în cadrul căruia 15 startup-uri și-au prezentat stadiul de dezvoltare al produselor tehnologice pe care le construiesc.

Cele 15 echipe au fost preselectate, anterior, în cadrul celor cinci evenimente Bright Nights organizate în perioada decembrie 2020, respectiv martie 2021. În urma preselecției, echipele au trecut printr-o etapă de preincubare care a constat într-o serie de întâlniri, asistență, feedback și ateliere cu profesioniști din domeniu.

Evenimentul de sâmbătă a fost jurizat de nouă membri din diferite domenii, fiecare dintre ei având experiență vastă în dezvoltarea sau finanțarea de startup-uri de tehnologie: Alin Mercheș (Mobiversal), Jan Lukacs (Paymo), Buștean Dan Cristian (Helion), Ștefan Munteanu (ROETCO), Vlad Sarca (investitor), Istvan Barta (Tracknamic), Monica Obogeanu (Orange), Daniel Andor (Durran) și Robert Gyorodi (Universitatea Oradea).

Evenimentul s-a desfășurat atât fizic, în cadrul spațiului de coworking Oradea Tech Hub, cât și online. În prima parte a zilei au fost prezentate idei de afaceri din domeniile medtech, agritech, rețele sociale, publicitate, turism, securitate cibernetică, SaaS și smart city. Prânzul a oferit oportunitatea ideală pentru participanți să interacționeze între ei, împărtășind experiențe și cunoștințe. A fost de asemenea prilejul pentru o sesiune de mentorare și networking cu membrii juriului și invitații din comunitatea locală. Prezentările din cea de-a doua sesiune au fost din domenii precum resurse umane, IoT, mobilitate, securitate cibernetică și turism.

Echipe selectate

După deliberarea juriului, au fost anunțate cele 8 echipe selectate pentru faza de incubare, aceste echipe fiind premiate cu o sumă de 5.000 euro/echipă, în scopul dezvoltării startup-ului.

Echipele selectate și premiate au fost:

Pe parcursul următoarelor 3 luni, în cadrul programului de incubare Bright Labs, se vor organiza activități de mentorare, diverse întâlniri de lucru și ateliere cu specialiști din domeniu. La finalul celor 3 luni de incubare, cele mai promițătoare startup-uri vor avea posibilitatea de a primi finanțare în scopul accelerării dezvoltării acestora.

Despre Make IT in Oradea

Make IT in Oradea este o inițiativă non-profit dezvoltată în colaborare cu companii locale de profil tech și IT, alături de administrația locală. Scopul inițiativei este de a stimula, dezvolta și promova talentul IT&C și startup-urile creative. 

Exit mobile version