Viitoarea clădire a BT, construită din beton aparent și piatră

Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a dat ca exemplu de bună practică felul în care este conceput viitorul sediu central al Băncii Transilvania (BT), de pe Calea Dorobanților.

Autorul proiectului este arhitectul Arnold Macalik. “Un proiect care, prin măiestria arhitectului, a reușit să îmbine armonios tuful (piatra), ca material nobil utilizat la clădirile emblematice ale Clujului, cu betonul aparent, rezultatul fiind unul excelent. Felicitări colegilor arhitecți pentru acest frumos exemplu de arhitectură!” a transmis oficialul clujean.

Societatea de construcții Kesz România a raportat demontarea schelelor de pe fațada viitorului sediu central al BT. Kesz a dezafectat deja cea mai înaltă macara turn de pe șantier. Lucrările la clădire se apropie de finalizare. Proiectul de pe Calea Dorobanților, din Cluj-Napoca, presupune o investiție de 46 de milioane de euro.

Sediul BT este ridicat din structuri de beton monolit aparent. Kesz România lucrează și la concretizarea proiectului Dacia 1, dezvoltat în București de grupul belgian Atenor. Un alt șantier important al Kesz este reabilitarea Mănăstirii Franciscanilor din Gherla, cu o finanțare europeană de 20 de milioane de lei.

Exit mobile version