Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ZF a decis extinderea Centrului Tech din Timișoara. Numărul inginerilor angajați va crește semnificativ

Compania ZF, cu activitate în domeniul automotive, intenționează să își extindă gama activităților din Timișoara. În acest moment, 150 de ingineri lucrează pentru ZF la Timișoara. Dimensiunea echipei actuale va crește în următorii trei ani, ZF va extinde competențele hub-ului său de inginerie din vestul României, de la sistemele de direcție și frânare către mobilitatea electrică și soluțiile software și va dezvolta echipele de inginerie pe toate segmentele.

„ZF Tech Center România din Timișoara, va deveni un hub major în rețeaua globală de cercetare și dezvoltare a ZF. Vrem să construim, pornind de la expertiza colegilor noștri din România și să creăm o locație de cercetare și dezvoltare care să permită dezvoltarea de sisteme complete. Echipa extinsă va lucra la soluții software și hardware pentru vehiculele acționate electric. Consolidăm în continuare acest domeniu, datorită creșterii dinamice a cererii pentru soluțiile de transmisie, electrificate și a sistemelor de funcțiuni ale vehiculelor inteligente”, spune Dirk Walliser, vicepreședinte senior pentru cercetare și dezvoltare corporativă, inovare și tehnologie.

În prezent, la ZF Tech Center Timișoara, inginerii dezvoltă și testează software pentru sistemele de direcție și frânare, în principal pentru Divizia ZF Sisteme de Siguranță Active. Odată cu extinderea Centrului Tech, se așteaptă ca numărul angajaților să crească semnificativ până în 2024.

„Datorită cooperării stabile și fructuoase cu Universitatea Politehnica din Timișoara, putem angaja specialiști bine pregătiți. Le vom oferi sarcini și proiecte interesante pentru a lucra la generația următoare de mobilitate, în cadrul unuia dintre cei mai mari furnizori automotive din lume.”, a mai spus oficialul companiei.
ZF are peste 5.000 de angajați în cele cinci locații din România (Timișoara, Roman, Oravita, Lupeni, Marghita). Printre acestea se numără și Centrul Tech ZF din Timișoara, care provine din divizia auto a furnizorului român de servicii de inginerie BeeSpeed și face parte din grupul ZF din Ianuarie 2019. BeeSpeed lucra pentru Divizia ZF Sisteme de Siguranță Active (fostă componentă a TRW) deja din 2008.

„Extinderea ZF Tech Center din Timișoara evidențiază importanța crescândă a regiunii noastre în cadrul ZF și se bazează pe forța de muncă de înaltă calificare, existentă. Cu acest proiect, ZF oferă oportunități excelente de carieră, asigurând acces la nivel mondial spre proiectele care modelează transformarea mobilității globale. Vom fi bucuroși să întâmpinăm noi colegi și să le oferim un mediu de lucru notabil, cu laboratoare de ultimă generație, într-o locație atractivă”, a anunțat și Sever Scridon – Director al ZF Tech Center din Timișoara.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tehnologia și munca la distanță, marile provocări pentru clusterele clujene

Articolul următor

O nouă formă de revenire la normal: Chiriașii Globalworth se întorc la birou

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share