Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Drumul vechi dintre Sibiu și Păltiniș, în reabilitare

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a semnat contractul pentru reabilitarea drumului vechi din stațiunea Păltiniș, după o procedură de achiziție în care au fost depuse și analizate 8 oferte.

„Municipiul Sibiu are în administrare în stațiunea Păltiniș porțiunea dintre drumul vechi și drumul nou – DJ 106 A. Acest proiect pe care îl începem astăzi (luni, 2 august – n.n) va asigura o legătură rutieră mai eficientă între drumul județean și zona telescaunului de la baza pârtiei Oncești și un acces îmbunătățit către unitățile de cazare din zonă. Este vorba de lucrări complexe prin care vom reabilita rețeaua de apă, canalizarea pluvială, drumul și trotuarele, iluminatul public și vom crea un zid de sprijin pentru stabilizarea terenului. Termenul de execuție a lucrărilor va fi de 12 luni, fără a lua însă în calcul lunile reci de iarnă când nu se poate lucra”, a transmis Fodor.

Contractul a fost semnat cu firma SC CON-A & SC CON-A OPERATIONS SRL Sibiu și are o valoare de 13,7 milioane de lei. Acesta presupune următoarele lucrări care se vor desfășura pe întreaga lungime a drumului, de 2,9 km: modernizarea sistemului de colectare a apelor pluviale, înlocuirea rețelei de apă, lucrări de reparații ale carosabilului, trotuarelor, aleilor și parcărilor, amenajarea acceselor și drumurilor laterale, demolarea zidului de sprijin existent realizat din piatră și construcția unui nou zid, pe o lungime de 200 de metri, precum și instalarea unui nou sistem de iluminat public, cu corpuri cu LED.

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Programul Expo Industry Satu Mare 5-8 august 2021

Articolul următor

Strategia de dezvoltare a sectorului de cartofi în perioada 2021-2027, discutată în Țara Făgărașului

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share