Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

KFC și Pizza Hut, promovate de clujeni pe bursă

Societatea clujeană de intermediere financiară BRK Financial Group susține, din 24 august, lichiditatea acțiunilor Sphera Franchise Group (SFG).

Cel mai mare grup din industria de food service din România listat la Bursa de Valori București (BVB) beneficiază astfel de servicii de Market Maker al Emitentului (MME). SFG deține companiile care operează în franciză brand-urile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, iar la nivel internațional grupul operează restaurante în Republica Moldova și Italia, având în portofoliu 161 de unități în cele trei țări.

„Companiile cu o lichiditate mai ridicată atrag mult mai repede investitori noi, ceea ce se reflectă și în evoluția prețului acțiunilor. Riscul de lichiditate e mai redus, investitorii sunt mai dispuși să-și investească banii în acestea”, Monica Ivan, director general BRK.

„Activitatea pe piața de capital are o importanță strategică pentru SFG. În ultimul an, ne-am concentrat și mai mult atenția pe investitorii noștri și pe nevoile lor. Vrem ca Sphera să fie unul dintre principalii emitenți pe piața de capital din România, iar creșterea lichidității acțiunilor SFG este prioritatea noastră pentru a răspunde nevoilor investitorilor globali și locali. Pe termen lung, decizia noastră va produce efecte pozitive pentru toți investitorii, cărora le mulțumim pentru încrederea acordată, în special în contextul anului trecut, unul plin de provocări pentru industria HoReCa la nivel global”, Valentin Budeș, CFO al SFG.

Acțiunile SFG se vor tranzacționa la bursă din 9 noiembrie 2017, ca urmare a derulării unei oferte publice inițiale secundare de peste 285 milioane lei (echivalentul a 62 de milioane de euro).

„Ne bucură creșterea numărului de instrumente financiare care beneficiază de serviciile de MME, 15 acțiuni și obligațiuni, incluzând și SFG. Este un semnal pozitiv atât pentru noi, că programul este eficient și își dovedește utilitatea în dezvoltarea pieței, cât și pentru investitori sau emitenți, ca urmare a îmbunătățirii lichidității și a poziției în piață”, Adrian Tănase, director general BVB.

BRK devine MME pentru 12 instrumente financiare: acțiunile SFG, One Unites Properties, TTS, BVB, Antibiotice, Aages, Impact, MedLife, Romcarbon, TeraPlast, Purcari Wineries, obligațiunile IMP26E. MME este participantul la sistemul de tranzacționare al BVB care și-a asumat rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brain IT: tenhologii inovative în studierea neurochirurgiei. Conferință internațională la Sibiu

Articolul următor

Se face autostrada Brașov – Făgăraș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share