Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tinerii agricultori vor să își facă structuri asociative

Pensiunea Fort Silvan va găzdui o întâlnire a tinerilor fermieri care doresc să se implice în structuri asociative în mediul rural.

Evenimentul programat în localitatea sălăjeană Camăr reunește 30 de persoane: reprezentanți ai Rețelei RuralNet, tineri din structuri asociative, reprezentanți ai Grupurilor de Acțiune Locală, manageri de cooperative agricole, persoane cheie din administrația publică și din societatea civilă, profesori ai liceelor agricole, persoane care desfășoară proiecte de dezvoltare și consolidare a mediului rural.

”Acest eveniment este primul dintr-o serie de 11, prin care se realizează consolidarea rețelei RuralNet. Demarăm seria de discuții cu teme de interes precum cadrul strategic al Politicii Agricole Comune și al Planului Național Strategic 2021-2027, modele de bună practică din România, în cadrul Programului ”Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, corelate cu aspecte importante la nivel european, structuri asociative cu rol economic în mediul rural și beneficiile asocierii.

Prin crearea unor grupuri de lucru, vom învăța să definim recomandări pentru Planul Național Strategic pe care ulterior RuralNet le poate constitui drept propuneri de intervenții și măsuri”, a spus Marton Balogh, director al Fundației Civitas pentru Societatea Civilă Cluj.

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului ”Consolidarea reprezentativității rețelei RuralNet și a capacității de advocacy pentru un Plan Național Strategic incluziv și sustenabil”, derulat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Scopul este consolidarea rețelei prin acțiuni de dezvoltare a capacității și sustenabilității financiare ale organizațiilor membre, cel puțin pentru următorii trei ani, prin întâlniri deschise de planificare strategică, training, consiliere, consultanță pentru membrii RuralNet. Aceasta este o rețeau a organizațiilor nonguvernamentale active, din România, care își desfășoară activitatea în domeniul dezvoltării comunitare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tranziția sustenabilă a județului Gorj: studiu și dezbatere despre o tranziție energetică reușită

Articolul următor

Profitul Carbochim a urcat cu 50%

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share