Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul reabilitează traseele rutiere spre Mureș și Bistrița-Năsăud

Lucrările demarate pe Drumul Județean (DJ) 161K Bărăi – Sava – Mureșenii de Câmpie au intrat în faza așternerii stratului de balast stabilizat, ca etapă premergătoare a asfaltării.

Lucrările de întreținere vizează 21 km și se vor finaliza cu asfaltarea unui tronson de 8 km. „Sunt lucrări mai mult decât necesare și utile, întrucât acest drum face legătura între DJ 109C, pe direcţia Gherla, şi DN 16, pe direcţiile Apahida – Cluj-Napoca și spre cele două județe vecine, Bistrița-Năsăud și Mureș”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

După asfaltarea tronsonului vizat, în vederea finalizării lucrărilor, vor fi executate refacerea timpanelor podețelor și a camerelor de cădere, șanțuri pentru asigurarea scurgerii apelor pluviale și montarea de parapeți metalici în zonele unde situația impune.

Pe de altă parte, au început lucrări de întreținere, cu asfaltare pe sectoare, pe DJ 109D, respectiv pe tronsonul care începe la intersecția cu DJ 109C și continuă pe direcția Nicula – Săcălaia – Sic – Coasta. Ele vizează 18 km și se vor finaliza cu asfaltarea porțiunii care tranzitează și localitatea Sic.

Lucrările constau în frezarea zonelor afectate, plombarea gropilor cu îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor și a tasărilor, colmatarea rosturilor, aducerea la profil a acostamentelor, așternerea de covor asfaltic.

„Alături de îmbunătățirea condițiilor de trafic pentru locuitorii din zonă, lucrările vor contribui esențial la asigurarea unui acces mai facil către mai multe obiective de mare interes turistic din zonă, precum Mănăstirea de la Nicula, Lacul Știucilor de la Săcălaia sau Rezervația naturală Stufărișurile de la Sic, cunoscută și ca Delta Clujului sau Delta Ardealului”, conform conducerii CJ.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Alina Toie, director general la APTOR începând cu data de 1 septembrie

Articolul următor

Universitatea din Sibiu a fost inclusă în cea mai prestigioasă alianță de universități din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share