Timișul a primit sprijin de la bugetul de stat în valoare de 480 de milioane de lei, în perioada pandemiei. România, 7,3 miliarde lei

Categorii: Industrie, Județe

Ministrul Munci, Raluca Turcan, a vizitat unul dintre cele mai dezvoltate județe din România, Timișul. A discutat cu reprezentanții a doi angajatori puternici din Timișoara și a concluzionat că sprijinul acordat de stat în perioada pandemiei, ducând la păstrarea a peste un milion de lei.

Turcan s-a aflat la sediile companiilor Continental Anvelope și Acellum, care împreună oferă peste trei mii de locuri de muncă. În urma discuțiilor purtate, ministrul a aflat că sprijinul financiar acordat de stat pentru companii și-a atins scopul propus.

„La nivelul județului Timiș, intervenția statului pentru a sprijini angajatorii și locurile de muncă s-a ridicat la aproximativ 480 de milioane de lei. La nivel național, am investit, pentru a păstra aproximativ 1,4 milioane de locuri de muncă, aproape 7,3 miliarde de lei, pentru măsuri active pe perioada stării de urgență. Cele mai multe dintre ele încă produc efecte”, conform Ralucăi Turcan.

Exit mobile version