Universitatea Tehnică va intra în trei clustere europene

Marile universități tehnice din Europa s-au reunit la Limassol

Conducerea Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) a decis pătrunderea în trei clustere axate pe inginerie civilă, inginerie mecanică și telecomunicații și va elibera diplome europene în inginerie la nivel de licență și masterat.

Reprezentanții UTCN au participat la reuniunea de lucru de la Limassol a consorțiului European University of Technology EUt+, împreună cu alte șapte universități. Din delegație au făcut parte coordonatorul proiectului în cadrul UTCN, Cristina Câmpian, directorul Biroului Erasmus+, prorectorul Dan Mândru, reprezentanți ai pachetelor de lucru din proiect și ai studenților.

Rectorii și președinții din EUt+ au semnat patru acorduri: înființarea Biroului Internațional Comun (BIC), a Biroului Comun Erasmus, a Comitetului Studențesc, memorandumul pentru crearea programelor de inginerie EUt+ (European Degree) – licență și masterat. Alianța a definit o traiectorie comună pentru programele de studii în vederea obținerii unei diplome europene în inginerie la nivel de licență și masterat, denumite programe de inginerie EUt+.

Ei au convenit asupra a trei clustere pentru licență și masterat, axate pe inginerie civilă, inginerie mecanică și elecomunicații. EUt+ va implementa un număr mare de mobilități pentru studenți, personal academic și nonacademic pentru a crea coeziune și a accelera schimburile interuniversitare. Au fost semnate două acorduri cu privire la accelerarea mobilităților studențești,  pilon în cadrul consorțiului.

Pentru a sprijini integrarea studenților în fiecare campus, a luat naștere BIC, ce va asigura servicii intercampusuri, va crea cursuri și aplicații care să susțină înțelegerea multilingvistică și culturală. Discuțiile reprezentanților studenților s-au finalizat cu propunerea înființării unui Comitet Studențesc format din 16 membri, câte doi din fiecare universitate, în contact direct cu comitetul de conducere a alianței.

Exit mobile version