Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Deltamed își va extinde halele de la Gilău pentru un contract cu NATO

Producătorul din Gilău are planuri de extindere pentru a face față noilor comenzi I Foto: Flowair

Societatea clujeană Deltamed, specializată în producția și montarea de echipament medical, are nevoie de o extindere a halelor din localitatea Gilău și de acces controlat pe teren, întrucât producția va fi secretizată.

Proiectul propus de Deltamed a revenit la comisia de urbanism a Consiliului Județean Cluj deoarece, prin interzicerea accesului pe parcelă, se bloca o rută alternativă de circulație, propusă în viitorul Plan Urbanistic General al Gilăului, utilă pentru evitarea blocajului care se face dinspre localitatea Someșul Rece, la intersecția cu E60, conform Cluj 24.

Dacă Deltamed nu ar securiza întreaga parcelă pentru investiție, s-ar putea crea o cale de legătură între Drumul Județean 107P și strada Gilăului. ”O investiție pe 1 ha, indiferent de cât de mare este, nu poate să blocheze dezvoltarea Gilăului”, a afirmat arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță.

Deltamed s-a prezentat cu trei variante alternative de drum, care să le ocolească halele propuse. Acestea presupun însă coridoare de expropriere până la 1.100 m, pe care societatea și le-a asumat. Investiția va putea să fie realizată doar dacă Deltamed reușește să realizeze exproprierile necesare.

Deltamed este principalul producător de ambulanțe și vehicule speciale din România și furnizor de echipamente medicale dedicate predominant sectorului de urgență. Unitatea de producție înglobează 150 de angajați în șapte hale dotate la cele mai înalte standarde, fiind situată în comuna clujeană Gilău.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Transferoviar Călători, dorită pe traseul Giurgiu - București

Articolul următor

Se analizează variantele traseului inelului rutier al Zonei Metropolitane Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță că Gaël Hili a fost numit Președinte și CEO de către Consiliul de Administrație începând cu 1 octombrie 2024. Hili se va alătura echipei de management din cadrul grupului Syngenta și își va desfășura activitatea în Tel Aviv.
Citeste mai mult

Președinte nou la ADAMA: Gaël Hili

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Gaël Hili este numit de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share