Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un profesor din București a câștigat marele premiu la Salonul de Invenții Timișoara 2021

Salonul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii “Traian Vuia” Timişoara și-a continuat evoluția și în acest an, cu ediția a VII – a, în ciuda problemelor legate de pandemie. Evenimentul a avut loc, fără clasica prezență într-o sală, au fost prezentate 350 de invenții și proiecte de cercetare, din 6 țări (Republica Moldova, Serbia, Ungaria, Germania ,Siria și România ). Premiul cel mare a fost câștigat de un profesor care activează în cadrul Universității de Științe Agricole București.
Au participat 13 universități, 15 de institute de cercetare, 4 firme, 15 persoane fizice, 3 ONG-uri. Societatea Inventatorilor din Banat a oferit diplome și medalii care simbolizează bronzul, argintul și aurul ( 60 bronz, 80 argint, 210 aur ). Au fost oferite 17 premii de excelență unor personalități cu merite deosebite în cercetare dar și în promovarea inventicii. Au fost oferite 20 premii speciale pentru invenții speciale.
Marele premiu a fost câștigat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, Autor Emanuel Vamanu pentru invenția ”Metoda de testare in vitro a viabilității tulpinilor probiotice de bacterii lactice la tranzitul tractului gastrointestinal și sistem unicameral pentru aplicarea acesteia”.
Partajarea proiectelor de inventică s-a realizat după următoarele criterii: noutate, aplicaţii, avantaje, preţ, impact social/ economic/ mediu de către o comisie de jurizare formată din specialiști.
În cadrul Salonului au fost prezentate proiecte din cele mai diverse domenii: mecanică, motoare, mașiniutilaje, procedee industriale, securitate, salvare alarmă, artă menajeră, material și echipamente comerciale, industrial și de birou, agricultură, zootehnie, horticultură, grădinărit, îmbrăcăminte, textile, medicină, optică, metode și material didactice, instrumente muzicale, material pentru arte, mijloace de transport, alimentație, paramedicină, sănătate, igienă, sport, noutăți practice, protecția mediului, jocuri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grupul MedLife a preluat controlul unei clinici din Cluj

Articolul următor

Doamne talentate din agribusiness premiate de Corteva Agriscience

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share