Arhitecții din Transilvania și-au desemnat premianții

Gala de premiere de la Cluj a avut loc anul acesta într-un format mixt | Foto: BATRA

14 premii au fost acordate la gala de decernare a Bienalei de Arhitectură Transilvania (BATRA), care s-a desfășurat în format hibrid, fizic și virtual.  

Juriul a trebuit să aleagă dintre numeroasele proiecte înscrise în concurs la fiecare dintre cele 17 categorii. La secțiunile clientul ideal, echipa de proiectare perfectă, colaborare artist – arhitect, juriul a decis să nu fie acordat niciun premiu, în baza prevederilor din regulament.

Trofeele pe care le-au primit câștigătorii din acest an sunt rezultatul unui concurs organizat de Asociația Caolin. Timp de 15 zile, Transilvania a fost capitala arhitecturii din România. Cluj-Napoca, Alba Iulia, Baia Mare, Satu Mare și Oradea au fost orașele care au găzduit evenimentele din cadrul bienalei.

În Piața Unirii din Cluj-Napoca, pe lângă expoziția organizată cu acest prilej, au mai putut fi admirate alte două: cea a diplomelor absolvenților de arhitectură și expoziția Gala Bienalelor și a Anualelor de Arhitectură, care a reunit șapte expoziții ale profesioniștilor din arhitectură din toată țara.

Cetatea Alba Carolina a fost epicentrul manifestărilor din Alba Iulia. Pasajul Vulturul Negru a fost gazda expozițiilor din Oradea. Piața Cetății din Baia Mare și Bd. Corneliu Coposu din Satu Mare au completat spațiile expoziționale publice.

Două concursuri speciale au fost demarate în cadrul BATRA: un loc de joacă pentru toți copiii, inclusiv cei cu nevoi speciale, amplasat în Parcul Rozelor din Cluj-Napoca, și containere stilizate pentru colectarea capacelor de plastic ce vor fi amplasate în școli, grădinițe și parcuri.

„Concursurile speciale lansate împreună cu cei de la Capace cu Suflet și Serviciul de Ajutor Maltez sunt extrem de prețioase pentru noi și comunitate. Am hotărât că timpul alocat înscrierii proiectelor este prea mic și am decis prelungirea lui cu o lună, până în 25 noiembrie”, au motivat organizatorii.

Proiecte laureate

Exit mobile version