Nouă orașe din Transilvania și Banat primesc bani de termoficare de la stat

CET Oradea se află în proces de modernizare pentru a produce, prin cogenerare, energie termică și electrică

Timișoara, Arad și Cluj-Napoca sunt localitățile care vor beneficia de cei mai mulți bani din aceste regiuni pentru a-și acoperi cheltuielile cu energia termică.

Oradea (județul Bihor), Brad (Hunedoara), Făgăraș (Brașov), Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Miercurea Ciuc (Harghita) se află, de asemenea, pe lista cu primării care primesc subvenție de la buget.

Executivul a aprobat alocarea unor sume din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe 2021, în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică, în sistem centralizat, a populației.

310 de milioane de lei au fost alocati pentru 31 de unități administrativ-teritoriale, în funcție de solicitările lor înregistrate la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MLDPA).

“Asigurăm continuitatea furnizării de energie termică în localități. Am asigurat resursele financiare necesare pentru acoperirea facturilor datorate către furnizori de autoritățile locale” – Attila Cseke, ministrul dezvoltării

Cine primește bani

Sursa: MDLPA

Exit mobile version