Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O firmă din Madrid vrea să construiască la Reșița un data center cu 100 de angajați

O firmă din domeniul IT din Spania e interesată să realizeze la Reșița un data centrer în cadrul Parcului Industrial al primăriei. Aici ar urma să fie oferite 100 de locuri de muncă, dar investiția ar necesita o putere de 20 de megawați și o bandă de internet generoasă, pentru a oferi serviciile pentru care a fost conceput centrul.

”Suntem în discuții și cu o firmă spaniolă pentru realizarea unui data center în Parcul Industrial. Este o societate comercială din Madrid dar nu pot să le divulg încă numele. Vorbim de până în 100 de locuri de muncă, locuri de muncă foarte bine plătite, mii de euro pe lună, vorbim despre specialişti care trebuie să facă mentenanța pe partea de servere de baze de date” a spus primarul Reșiței, Ioan Popa, conform Radio Reșița.

Dar, pentru a putea funcționa, data center-ul are nevoie de anumite condiții.

”Ne-au solicitat date precise despre capacități de curent electric şi de internet. Noi le-am furnizat toate aceste date, evident într-o colaborare foarte bună cu cei de la ENEL și le mulțumesc pe această cale pentru promptitudine. Oamenii au nevoie de 20 de megawaţi, este o putere destul de mare. De exemplu, o fabrică cum ar fi fosta mea fabrică de macaroane consumă cam un megawatt și produce 10.000 de tone de paste pe an. Din fericire există această rezervă de putere disponibilă în imediata apropiere a Parcului Industrial și la fel pe partea de internet avem o conexiune foarte bună pe magistrala ce vine de la Timișoara”, a mai spus Popa.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Centru regional de patologie cerebrală de 43 de milioane de euro la Cluj

Articolul următor
Banca Transilvania (BT) Cluj a fost selectată de stat pentru programele Start-Up Nation 2022, Microindustrializare, Comerț-servicii.

Grupul BT a ajuns la active de 23 de miliarde de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share