Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Telegondola din Borșa s-a pus în mișcare

Probele la nouă telegondolă cu o capacitate de 1.800 de persoane pe oră au început | Foto: InfoPoint Borșa

Iubitorii sporturilor de iarnă vor avea la dispoziție în stațiunea maramureșeană Borșa de două noi pârtii, de 3 și de 4 km, dar și de o telegondolă de 2,6 km.

Telegondola va lega complexul turistic de vechea pârtie olimpică de schi. Aici s-au realizat primele curse, se lucrează la ultimele reglaje și s-a intrat în ultima fază a pregătirilor pentru darea în folosință a obiectivelor, programată în 1 decembrie.

Proiectul de 27 de milioane de euro încă nu este finalizat: mai este de lucrat la amenajări, drumul de acces, inaugurarea oficială fiind prevăzută pentru 2022. În acest sezon noile facilități dedicate schiorilor vor funcționa la 60% din capacitate, conform Ski Outdoor.

Noua telegondolă are o capacitate de 1.800 persoane/oră, iar pârtiile, de 5-7.000 de schiori. Cei care nu vor dori să ajungă în vârful pârtiei vor putea opta pentru o coborâre la stația intermediară. Vor fi date în folosință o pârtie roșie (3 km), și una albastră (4 km), prima cu instalație de nocturnă. Ambele sunt acoperite cu tunuri de zăpadă artificială, cu apă dintr-un lac de acumulare.

Aici vor fi amenajate spații de parcare, zonă comercială, apreschi, club de seară, centru de închiriat și școală de schi. În vârful pârtiei se vor construi Observatorul Astronomic, terasă belvedere, restaurant, refugii montane și Salvamont. În zonă mai funcționează două pârtii private, astfel că orașul va dispune de 12 km de pârtii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cel mai mare fermier al Clujului a decedat

Articolul următor

A început sesiunea de înscriere a instalatorilor în Programul fotovoltaice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share