Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ELM Electromontaj lucrează la o linie de 400 KV la Porțile de Fier – Slatina

Lucrările au fost posibile doar când linia ferată este scoasă de sub tensiune | Foto: ELM

Societatea de construcții ELM Electromontaj Cluj-Napoca este implicată într-o lucrare pentru creșterea capacităților de integrare a energiei regenerabile în România.   

 

Lucrarea LEA 400KV Porțile de Fier – Slatina, pentru compania națională Transelectrica, parte a proiectului de închidere a inelului de 400 kV al României în zona de sud-vest, reprezintă o investiție majoră pentru România și are un rol esențial pentru securitatea energetică a țării și dezvoltarea economiei locale.

În urma finalizării lucrărilor se vor putea instala capacități de producție a energiei electrice din surse regenerabile de 1.000 MW, pas important în procesul pe care țara noastră îl are de parcurs spre o tranziție energetică verde.

„Ca orice proiect de anvergură, nici acesta nu a fost lipsit de provocări, însă colegii noștri s-au mobilizat cu succes și au reușit să livreze rezultate excepționale într-un interval de timp extrem de strâns. Intervențiile s-au desfășurat cu precădere în zona Porțile de Fier, cu traversare peste calea ferată și peste drumul național, așadar au fost necesare operațiuni suplimentare de siguranță.

Ritmul de execuție a fost condiționat de traficul din zonă dar și de mersul trenurilor, lucrările fiind posibile doar când linia ferată este scoasă de sub tensiune”, explică reprezentanții Electromontaj.

ELM are un rol important în construirea sistemului energetic național, executând primele linii electrice din țară, în special în Transilvania. Aceasta a participat la execuția unui tronson al liniei de 750 kV, ce traversează Dunărea și unește CNE Ucraina de Sud, stația Isaccea (România), CNE Kozlodui (Bulgaria).

Societatea dispune de o fabrică de confecții metalice care asigură necesarul de cleme, armături, confecții metalice pentru lucrările executate. Principalii jucători în domeniul lucrărilor de construcții a proiectelor utilitare pentru electricitate și telecomunicații pe piața clujeană sunt EnergoBit, ELM, Deltanet și Pro Conect.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

TeraPlast ridică o unitate de producție a foliilor de polietilenă, de 11 milioane de euro

Articolul următor

Zalăul va avea patru ieșiri la centura ocolitoare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share