Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

E.ON România susține proiectul BINEintensiv, derulat de Asociațiile Zi de Bine și Marinuș Gălbenuș

E.ON România se alătură Asociației Zi de Bine care împreună cu Asociația Marinuș Gălbenuș demarează proiectul BINEintensiv, în cadrul căruia vor achiziționa cinci unități de terapie intensivă pentru acasă, pentru copii cu afecțiuni oncologice și alte boli grave. În aceste situații, copiii prezintă un anumit nivel de dependență, au o capacitate limitată de deplasare și au nevoie de îngrijire specială la domiciliu, după și între spitalizări.

 

Proiectul BINEintensiv are două componente majore, achiziționarea echipamentelor și a aparaturii medicale necesare pentru îngrijirea la domiciliu a unui copil grav bolnav, respectiv partea de asistență medicală, sprijin educațional pentru copiii care nu mai pot merge la școală, oferind inclusiv sprijin psihologic pentru copii, dar și pentru părinți.

Asociația Marinuș Gălbenuș a fost înființată de un tată îndurerat după ce fiul său, Marinuș, a pierdut lupta grea cu cancerul. Mirel Dolofan încearcă, prin asociația pe care a înființat-o, să dea Binele mai departe și să lupte în continuare alături de copiii grav bolnavi și de familiile lor.

„Marinuș era un băiețel vesel, năzdrăvan, un prieten al oamenilor de tot felul, un puști zâmbitor, curajos și generos. Timpul alături de Marinuș m-a învățat cum să trăiesc cu durerea, cum să o înțeleg, cum să îi înțeleg pe cei care trec prin aceeași luptă ca noi, m-a învățat să fiu blând și mai atent la nevoile celor din jur, dar mai ales m-a învățat să ajut, atât cât pot.”, a mărturisit Mirel Dolofan.

Bugetul necesar pentru implementarea proiectului BINEintensiv este de 35.000 euro și este oferit de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank.

„Nu ne putem imagina durerea și șocul la aflarea unui astfel de diagnostic, însă putem înțelege cât de mare este nevoia de a fi sprijinit în aceste momente. Cele cinci kituri reprezintă un ajutor într-un moment crunt, atât pentru ca un copil care suferă să poată dormi mai bine, să poată respira mai bine, cât și pentru părinții săi, care se asigură astfel că îi oferă celui mic cea mai bună îngrijire de care poate avea parte acasă. Îi invităm pe toți cei care vor să ne fie alături, să doneze pentru această cauză”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Kit-ul de terapie intensivă pentru acasă include un pat de terapie, scaun rulant pliabil, saltea antiescară, concentrator de oxigen portabil, saltea antidecubit, monitor funcții vitale, aparat aspirare căi respiratorii superioare, aparat aerosoli, precum și un kit de îmbăiere la pat. Costul pentru un kit complet este de aproximativ 6.500 de euro. Fiecare unitate de terapie intensivă pentru acasă va rămâne la domiciliul familiei atât cât va fi nevoie, urmând ca apoi să ajungă la un alt copil.

Tot în luna decembrie, Asociația Zi de BINE mai lansează un proiect inedit. Deși de obicei implicarea oamenilor în proiectele asociației se realiza prin donarea zilei de naștere, de această dată fondatoarele Asociației Zi de Bine, Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, îi invită pe cei care doresc să facă o faptă bună, să se implice chiar dacă nu este ziua lor. Pe parcursul lunii decembrie vor propune 31 de cazuri sociale care au nevoie de susținere, iar oamenii sunt invitați să doneze pentru acel caz cu care rezonează.

Cei care doresc să susțină proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau își pot dona ziua de naștere. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

E.ON România susține câte o cauză, inițiată de Asociația Zi de Bine, în fiecare lună a anului. În luna noiembrie, E.ON alături de ceilalți parteneri strategici ai asociației au amenajat două Clase de Poveste, o clasă primitoare pentru elevii care încep școala în clasa pregătitoare și o clasă multi-funcțională pentru diverse activități interactive.

De noile spații amenajate în cadrul Școlii Primare Concordia din Ploiești vor beneficia copii proveniți din medii vulnerabile. Clasa pregătitoare a fost concepută ca un spațiu prietenos, care să facă mai ușoară tranziția copiilor de la grădiniță la școală, facilitând totodată comunicarea cu cei mici și oferind confort emoțional.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Prima zi de bursă pentru AROBS

Articolul următor

În mișcare de 75 de ani. Aniversarea Grupului Schaeffler

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv care stagnează de două decenii.
Citeste mai mult

20 de ani pentru o groapă

Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) Cluj vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share