Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Becleanul a lansat superproiectul Grădina Urbană Transilvania

Ministerul Agriculturii a emis avizul privind startul construirii Grădinii Urbane Transilvania (GUT), din orașul bistrițean Beclean.
Grădina urbană va cuprinde o seră cu plante exotice, alei pietonale terestre sau suspendate, cascade cu jocuri de apă

Orașul din Bistrița-Năsăud a anunțat lansarea unui proiectul complex etapizat, de 30 de milioane de euro, care va atrage investiții private în turism.

Experții din Primăria Beclean au prezentat Grădina Urbană Transilvania (GUT), la întâlnirea lor de lucru cu consilierul premierului României, Marcel Boloș, director general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Proiectul programat pe fonduri europene, care să completeze oferta turistică a Ardealului, este considerat ca unul de importanță regională pentru Transilvania, dar și unul complex, care să atragă investiții private în turism. GUT urmează să se întindă pe 10 ha, costul total fiind de 30 de milioane de euro.

Acesta va cuprinde o seră cu plante exotice, originare din zonele tropicale, subtropicale şi ecuatoriale; un parc cu plante anuale sau perene, rezistente la condițiile iernilor de aici; alei pietonale terestre sau suspendate care să permită accesul vizitatorilor în GUT, cu intrare directă către Băile Figa; cascade cu jocuri de apă și lac artificial (patinoar pe timp de iarnă).

Din GUT vor mai face parte zona de vegetație înaltă, prin care se va integra pârâul existent; zonă cu locuri de joacă și de relaxare; zonă cu un parc tematic pentru robotică; pavilion pentru prezentări pe teme educaționale; zonă de legătură cu servicii publice; amenajare acces auto și velo și pietonale propuse.

Proiectul este unul sectorizat, însă în totalitatea lui va ajunge la 30 de milioane de euro. Prima fază se ridică la 10 milioane de euro, bani care urmează să fie primiți de la Uniunea Europeană, din fonduri dedicate turismului. Astfel de grădini urbane există în strategia ADRNV la Oradea și la Câmpia Turzii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Constructorul a realizat 45% din centura sud de ocolire a Timișoarei

Articolul următor

10.000 de garaje din Cluj, în curs de demolare. Apar mai multe parkinguri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share