„Therme de Bistrița” se apropie de finalizare

Centrul de 5 milioane de euro de la Băile Figa va fi dat în folosință în 2022 | Foto: Nicolae Moldovan

Lucrările la Centrul Recreativ Legacy, din Parcul Balnear Băile Figa (PBBF), sunt în curs de terminare, iar acesta va avea primii beneficiari în anul viitor.

Având în interior mai multe bazine cu apă caldă și de dimensiuni diferite, centrul va fi funcțional pe tot parcursul anului, nu doar în lunile de vară, a anunțat primarul Becleanului, Nicolae Moldovan. Legacy are prevăzute următoarele bazine: de înot cu funcții recreative și de recuperare; de înot cu jocuri în apă; de relaxare; de recuperare; cu apă sărată.

Centrul va îngloba săli de bowling, fitness și gimnastică; zonă de relaxare și recreere; bibliotecă pentru copii și adulți; ateliere creative; spațiu expozițional. În perimetrul său vor exista spații verzi (6.800 mp); locuri de joacă pentru copii; mobilier urban în limita terenului; sisteme de supraveghere video și internet Wi-Fi. PBBF se duelează cu marile complexe termale din București și Oradea, odată cu concretizarea noilor proiecte de 15 milioane de euro.

„Vor apărea două centre recreative care vor deveni “perlele” zonei. Centrul Legacy va fi ceva asemănător cu se întâmplă la Therme, în București, sau la Nymphaea, la Oradea, însă mult mai complex. Din 2022 sezonul nu va mai fi de două luni; vrem să îl deschidem mai repede cu aceste centre finalizate, în luna mai, și nu se mai închide niciodată. Deci Băile Figa vor funcționa non-stop și vor avea activități diverse.

Avem în construcție și un centru social de zi: 20 de cabinete medicale de recuperare, cu nămol, dar și cu fizioterapie, kinetoterapie, care va avea aparatură de milioane de euro. Deoarece capacitatea unui asemenea centru este de 1.000 de persoane, iar zilnic estimăm în extrasezon 3-400 de persoane, plus cei 100 cu titlu gratuit, deci 500 de oameni vor putea să îl folosească zilnic, în tot timpul anului”, spunea edilul.

Un proiect din vecinătate, Grădina Urbană Transilvania, este prevăzut pe 49 ha, cu finanțare totală de 30 de milioane de euro, majoritatea din bani europeni. Prin concretizarea sa, Figa va deveni stațiune reper în România.

Proiectele din Beclean

Exit mobile version