Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Producătorii softului medical XVision primesc 1 milion euro într-o nouă rundă de finanțare pentru a dezvolta platforma medicală creată în domeniul radiologiei

Societatea timișoreană care a realizat softul Xvision, platforma medicală bazată pe algoritmi de inteligență artificială care dezvoltă produse de sprijinire a radiologilor în analiza și interpretarea imaginilor medicale, primește un milion de euro într-o rundă de finanțare, cu contribuția bValue, un fond de investiții din Polonia.

Aceasta este a doua rundă de finanțare obținută de Xvision. Compania a atras până acum un total de 1,5 milioane de euro.

Suma va fi direcționată către extinderea actualei echipe de specialiști în dezvoltare de afaceri, AI, dezvoltare software și imagistică, spre extinderea companiei în Europa de Vest, urmată de extinderea în Statele Unite, începând cu 2023. Platforma este operațională în peste 60 de spitale și clinici private și în alte trei țări europene: Ungaria, Slovacia și Polonia.

Xvision este o companie MedTech fondată în 2018 de o echipă multidisciplinară din Timișoara, formată din Ștefan Iarca – CEO, Cristian Avramescu – CTO, Bogdan Bercean – Head of AI și Andrei Tenescu – Head of DevOps, care împărtășesc o mare pasiune pentru inteligența artificială și optimizarea proceselor medicale.

Din 2019, Xvision este Techcelerator alumni, primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate în faza de accelerare, vizând startup-urile de tehnologie din România. Folosind programul său de accelerare, Techcelerator a investit și a contribuit atât la consolidarea proceselor de business ale XVision, cât și la susținerea și extinderea companiei.

„Această rundă este extrem de importantă din punct de vedere strategic. XVision se află într-un punct în care produsul și-a dovedit caracterul practic, așa că este timpul să începem să ne extindem dincolo de Europa Centrală și de Est, zonă cu care suntem familiarizați. Astfel, vom folosi fondurile atât pentru a ne accelera accesul pe piețele din Europa de Vest, cât și pentru a dezvolta produse existente și noi”, a declarat Ștefan Iarca, Co-fondator și CEO XVision.

Compania își propune să devină o soluție complexă pentru imagistica medicală, prin adăugarea de noi produse în portofoliul existent. După aproximativ doi ani de testare și dezvoltare, au rezultat două produse: un program software dedicat radiografiilor toracice și altul creat pentru o analiză mai rapidă și mai precisă a tomografiilor toracice (tomografie computerizată). Cercetările efectuate de Xvision au arătat că în ultimii ani s-a înregistrat o creștere a numărului și complexității imaginilor medicale realizate.

Pe măsură ce tehnologia devine din ce în ce mai răspândită, cererea pentru imagini complexe, cum ar fi CT și RMN este în continuă creștere, dar sunt și mai greu de interpretat. Mai mult, numărul radiologilor pregătiți să analizeze și să interpreteze astfel de imagini medicale a stagnat în ultimii ani, atât în ​​România, cât și la nivel global.

Xvision este acum primul software de Inteligență Artificială implementat de un lanț de clinici private – Regina Maria – este utilizat la nivel internațional în peste 60 de clinici și spitale și analizează peste 26.000 de radiografii toracice și 10.000 de tomografii pulmonare pe lună.

Xvision este un startup MedTech fondat în 2018 de o echipă multidisciplinară din Timișoara, care împărtășește o mare pasiune pentru inteligența artificială și optimizarea proceselor medicale. XVision folosește algoritmi de inteligență artificială pentru a analiza imagini medicale, pentru a ajuta radiologii în procesul de diagnosticare. Utilizând platforma dezvoltată de XVision, imagistica medicală beneficiază de avantajul tehnologic oferit de inteligența artificială, iar medicii se bucură de o analiză mai rapidă și mai eficientă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Care sunt greii județului Satu Mare în funcție de cifra de afaceri pe anul 2020

Articolul următor

Locuitorii din zonele rurale din Timiș, stimulați să deschidă Puncte Gastronomice Locale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share