Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Linie de producție de 10 milioane euro la fabrica de hârtie din Sebeș

Fabrica de hârtie tissue din județul Alba va folosi tehnologii prietenoase cu mediul | Foto: Pehart

Grupul Pehart inaugurează o nouă linie de producție la Sebeș, în județul Alba, cu o investiție de peste 10 milioane de euro. 

Aceasta va opera cu tehnologii de ultimă oră, inovative, cu un înalt nivel de performanță în protejarea mediului, angajaților și clienților finali. Tehnologiile folosite aici duc producerea hârtiei la un alt nivel – produsele finite, hârtia igienică și prosoapele din hârtie au calități de nivel superioare. Achizițiile Pehart Tec se fac numai din surse sigure și autorizate, hârtia este produsă exclusiv din celuloză provenită din păduri special crescute pentru aceasta.

„Strategia noastră de business urmărește mărirea capacității de producție pentru piața internă prin consolidarea poziției brandurilor proprii în marile lanțuri de magazine și creșterea constantă a calității produselor, iar pentru piața externă, prin extinderea pe noi piețe. Linia de producție  cu tehnologii de ultimă oră va conduce la îmbunătățirea produselor Pufina la nivel premium. Aceasta folosește și tehnologii verzi, care mențin productivitatea la cotele optime, în timp ce cheltuielile de producție scad”, spune directorul general, Gabriel Stanciu.

Printre tehnologiile de mediu implementate se numără gofrarea hârtiei cu rulouri încălzite, reducerea de aditivi, posibilitatea ambalării în materiale eco, biodegradabile din hârtie și material bioplastic. Pentru gama de produse Pufina Natura se apelează la soluții ecologice de ambalare. Pehart funcționează cu două fabrici, la Sebeș (județul Alba) și Dej (Cluj).

Acesta deține brandurile Pufina, Alint și Altessa, dar produce și role de hârtie mari, pentru clienții industriali și consum propriu, cu o capacitate anuală de producție de 100.000 tone de hârtie tissue și de procesare a produselor finite de 75.000 tone. Pehart este controlat de Abris Capital Partners, fond de private equity concentrat20 pe oportunități mid-market în țările din Europa Centrală, cu un capital de investiții de 1,3 miliarde de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cu muncă și implicare, obiectivele Speed Line Impex - depășite

Articolul următor

S-a încheiat forarea celor 86 de piloți la pasajul din zona Pieței Cetate Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share