Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Timișoara lucrează la realizarea machetei digitale a orașului, un portal care va conține toate datele legate de municipiu

Municipalitatea timișoreană lucrează la realizarea Machetei Digitale a Municipiului Timișoara. Aceasta va fi o premieră pentru România, fiind un proiect complex ce presupune interoperabilizarea fluxurilor de date de la nivelul întregului oraș.

În acest moment se lucrează la analiza singurei oferte depuse pentru realizarea proiectului. Datele vor proveni din primărie, din instituțiile și societățile comerciale subordonate CLT (de ex. STPT, Aquatim, RETIM), din partea actorilor economici, precum și din partea societății civile, cât timp vor respecta normele de calitate și standardele agreate. Portalul de date deschise (open data) al Primăriei Municipiului Timișoara, unde se colectează și sunt găzduite baze de date, este un element din replica finală și o portavoce a datelor menite să fie deschise către publicul larg. În urmă cu câteva zile a fost finalizată și interfața care combină seturile de date donate de la uRADMonitor și ETA2U pentru monitorizarea calității aerului în Municipiul Timișoara.

Datele sunt disponibile pe internet la adresa https://data.primariatm.ro/. Aceasta este o părticică mică din procesul de sistematizare și interoperabilizare a datelor orașului și reprezintă o parte din datele care vor avea caracter deschis.
Firma câștigătoare va realiza un recensământ al datelor digitalizate și care necesită digitalizare în Timișoara, propuneri de standardizare și ordonare pe categorii a acestora și exemple de bună practică din alte orașe. Principalele categorii vizate sunt după funcționalitate (de ex. mobilitate, taxe, urbanism) și după acces (date deschise, închise sau care pot fi achiziționate contra unei taxe). Acest proiect este unul din cele două angajamente ale Municipiului Timișoara în programul „100 Intelligent Cities Challenge”.

Pentru implementarea soluțiilor din tema de proiectare, Primăria Municipiului Timișoara va aplica pentru finanțare europeană. Valoarea estimată a achiziției este de 110.000 lei (TVA inclus) și are un termen de implementare de 6 luni de la semnarea ordinului de începere.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Erbașu a cerut falimentul Băilor Boghiș

Articolul următor

Timișoara standardizează mobilierul urban care se va instala pe străzile orașului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share