Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a încheiat forarea celor 86 de piloți la pasajul din zona Pieței Cetate Oradea

Miercuri, 19 ianuarie 2022, a fost finalizat procesul de forare a celor 86 de piloți aferenți pasajului rutier din Piața Cetate. În ciuda vremii dificile, constructorul lucrează la zidul de sprijin pentru susținerea trotuarului din dreptul blocului Cicero. Betonul este încălzit pentru a fi respectate normativele din domeniul construcțiilor. Stadiul lucrărilor la pasajul rutier prevăzut în obiectivul de investiții „Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piața Emanuil Gojdu din Oradea – Etapa II” este de 25%.

Odată cu finalizarea procesului de forare a piloților, constructorul continuă lucrările la incinta de palplanșe aferentă rampei dinspre bulevardul Dimitrie Cantemir, pasajul rutier fiind prevăzut cu două rampe. Totodată, continuă lucrările la rețelele de utilități, cea mai importantă lucrare care mai trebuie efectuată pentru rețele fiind canalizarea pluvială din fața Pieței Cetate. Circulația este deviată pe linia de tramvai pentru a se putea executa lucrările la pasajul rutier. Prin acest obiectiv de investiții urmează să fie realizat un pasaj rutier subteran în zona intersecției dintre Bd. D. Cantemir și strada Sucevei. Aici vor fi realizate două girații la nivelul solului, care vor fi traversate în subteran de un pasaj pe relația D. Cantemir – Centrul Civic.

La nivelul solului va exista în continuare o bandă dedicată liniilor de tramvai. Totodată, vor fi executate următoarele categorii de lucrări: realizarea sistemului de irigații, modernizarea zonei pietonale și a trotuarelor din aria proiectului, piste de biciclete, stații de transport public modernizate precum și plantarea de arbori și arbuști. Acest pasaj rutier este situat pe una dintre cele mai importante axe de circulație din Municipiul Oradea, axa pe direcția Nufărul – Cantemir – Centrul Civic – Bd. Magheru – str. Republicii – Gară – str. Ștefan cel Mare. Astfel, se urmărește obiectivul de fluidizarea traficului rutier în vederea reducerii poluării și creșterii siguranței. Totodată, un obiectiv important al proiectului este sprijinirea transportului public de persoane prin reducerea timpilor de parcurs a autobuzelor și tramvaielor și creșterea atractivității transportului public din Oradea.

Lucrările sunt executate de asocierea formată din S.C Freyrom S.A – lider de asociere, S.C.Procons Group S.R.L, S.C Metabet CF S.A și SC Leko Construct S.R.L.

Valoarea lucrărilor este de 27.004.232,55 lei fără TVA. Acest proiect este implementat de Primăria Municipiului Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională. Durata de execuție este 15 luni, estimându-se finalizarea în luna octombrie 2022. Acest obiectiv de investiții este parte componentă a proiectului „Coridorul de mobilitate urbană durabilă din Piaţa Emanuil Gojdu – Piața Cetate, Oradea”, cod SMIS 126217, proiect finanțat prin Programul Operational Regional 2014 – 2020. Finanţarea nerambursabilă este 98% din valoarea cheltuielilor eligibile.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Linie de producție de 10 milioane euro la fabrica de hârtie din Sebeș

Articolul următor

Erbașu a cerut falimentul Băilor Boghiș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share