Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișoara standardizează mobilierul urban care se va instala pe străzile orașului

Mobilierul urban, rastelele pentru biciclete, stațiile de încărcare electrică, se vor monta în perioada următoare pe străzile Timișoarei doar standardizat. Iar pentru a se pune în funcțiune acest deziderat va fi realizat un „Ghid tehnic de amenajare a domeniului public și catalog de mobilier stradal”. Pentru aceasta, o firmă din Cluj va primi nu mai puțin de 114.000 de lei.

Ghidul va conține o bază de date cu toate tipurile de mobilier urban, în varianta standard și premium, împreună cu descrierea tuturor soluțiilor propuse și indicatorii de preț. Acesta nu va înlocui sau substitui soluțiile tehnice ale proiectanților, ci va trasa linii directoare de dezvoltare urbană pentru toate proiectele orașului.

”Acest ghid va crea condiții obligatorii pentru toate viitoarele proiecte ale orașului care afectează domeniul public, pentru a reduce din sincopele de design și echipare stradală. Siguranța, accesibilitatea și atractivitatea sunt printre principalele obiective pe care le vizează ghidul. Printre tipurile de intervenții și de mobilier stradal afectate se numără circulația stradală și pietonală, punctele de încărcare pentru mașini electrice, iluminatul public, instalații publicitare, bănci, banchete și scaune, coșuri de gunoi cu colectare selectivă, rastele pentru biciclete, etc. ”, au anunțat cei de la Primăria Timișoara.

Ghidul va fi realizat de ”Punct Birou de Arhitectură” SRL. Valoarea contractului este de 114.240,00 lei (TVA inclus), iar perioada de elaborare este de 6 luni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primăria Timișoara lucrează la realizarea machetei digitale a orașului, un portal care va conține toate datele legate de municipiu

Articolul următor

Politehniștii clujeni vor crea sisteme pentru persoane cu brațe amputate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share