Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Adrian Ghenie: cel mai bine vândut artist contemporan al României

Operele tinerilor artiști din Transilvania sunt tot mai achiziționate ca investiții | Foto: Artmark

Casa de Licitații A10 by Artmark a avut cele mai bune vânzări anuale de artă contemporană în 2021, topul fiind condus de o operă a lui Adrian Ghenie, născut în Baia Mare și exponent al Școlii de Artă de la Cluj.

“Piața actuală confirmă creșterea interesului colecționarilor pentru segmentul de artă contemporană – raportat la componenta ei investițională, deschiderea către artă a gustului noilor generații, diversificarea-fenomen a vârstelor pasionaților de artă, cu accent pe tinerii colecționari interesați de actual, unic și investițional, care își sporește valoarea în timp.

Apariția noilor trenduri a fost dictată și de artiștii contemporani, care au făcut, prin intermediul operelor create, legătura între situații din sfera politică, economică sau socială. Arta contemporană a urmat, în ultimii ani, un trend ascendent pe piața românească”, relevă o analiză a Artmark.

2021 s-a dovedit a fi cel mai bun an al său pentru arta contemporană, Artmark înregistrând vânzări de 2,59 miloane de euro. Segmentul artei contemporane în România este condus de Ghenie. Opera care se află în topul adjudecărilor în 2021, semnată de cel mai râvnit artist român contemporan la nivel internațional, este „Untitled”, care s-a vândut pentru 129.000 de euro.

Artmark va da start evenimentelor dedicate artei contemporane actuale prin expoziția „Arta Azi”, pe platforma sa de licitații online. Printre expozanți se vor găsi tinerii artiști Mircea Suciu, Ciprian Mureșan, Mircea Cantor, Felix Aftene, Ana Bănică sau Roman Tolici. Operele lor pot fi admirate și fizic, la Palatul Cesianu-Racoviță, din București.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Viitorii horticultori și vinificatori ai Transilvaniei, în vizită la Crama Zaig

Articolul următor

Strategii pentru atragerea fondurilor europene la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share